Forside Indhold og distribution Film

Dyrere Netflix og iTunes i horisonten


 


Prisen for Netflix er uden dansk moms. Men det vil politikerne lave om på, og det kan betyde dyrere streaming fra Netflix, iTunes, Google Play mv. fra næste år.


Når Netflix streamer til danskerne, sker det fra servere her i landet. Men selve tjenesten er registreret i Luxemborg, og det betyder i dag at de ikke opkræver dansk moms og ikke lægger skat her i landet.


Resultatet er at Netflix kan sælge billigere end f.eks. YouBio der bor i Danmark. Men det vil politikerne lave om på, så Netflix tvinges til at opkræve dansk moms hos kunderne. Det skriver Børsen.


Hos konkurrenten TDC har de kendt problematikken længe.


“Netflix er et godt produkt – godt tænkt og veludført ? men i og med, at Netflix ikke betaler dansk moms eller danske ophavsrettigheder i noget nævneværdigt omfang, er Netflix? succes reelt med til at udhule finansieringsgrundlaget for dansk film- og tv-produktion. Jo større succes, des færre penge”, udtalte mediedirektør i TDC, Ulf Lund, forleden til recordere.dk.


Lovforslaget, der lige nu behandles i Folketinget, er afledt af en EU-lov, der skal sikre at virksomheder med nettjenester betaler moms i det land hvor tjenesten købes.


Hvis forslaget gennemføres kan Netflix stige til 100 kroner per måned i Danmark fra næste år.


Apple iTunes og Google Play “bor” også i Luxemborg, så streaming af film i Apple TV, Chromecast o.lign. ventes også ramt af de nye momsregler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.