Forside Nyheder

Forskning: Din krop bliver “batteri” for smart-uret
Den termo-elektriske generator kan bøjes. Foto: KAIST 


Forskere har præsenteret fremtidens energikilde for bærbar elektronik: Din krop leverer energien.


En af bagsiderne ved smart-ure, fitness-bånd, smart-briller og anden smart elektronik som man tager på, er at de ind imellem skal tages af igen – for at blive opladt. Nogle type produkter skal endog oplades ganske ofte.


Den udfordring har en gruppe forskere ved universitet KAIST i Sydkorea fundet en løsning på. En strømgenerator, der henter energi fra kroppen. Det skriver phys.org.


De fremviser nu den seneste udvikling fra laboratoriet, en termo-elektronisk bøjelig generator, der kan monteres i en ur-rem. Generatoren producerer energi, ved at omsætte kroppens varme til strøm.


Vores teknologi er en nem og enkel måde at udvikle en lille fleksibel, let og højtydende generator. Det er samtidig vores forventning at denne teknologi vil kunne skaleres op til biler, fabrikker, fly og skibe, hvor meget termisk energi i dag går til spilde“, fortæller professor Cho fra KAIST-universitetet.


Batteriet slipper man ikke for, elektronikken skal jo fortsætte med at virke når det tages af.


Men en sådan generator vil kunne forlænge brugstiden imellem opladninger, og på sigt kan den udvikling betyde at vi slet ikke behøver andre energikilder til den bærbare elektronik, end kroppen selv.


  

Den termo-elektriske generator kan sidde i ur-remmen. Foto: KAIST


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.