Forside Nyheder

Mød Cortana- Microsofts svar på Siri.


Microsoft har i lighed med Apple valgt at gå efter en kvindestemme til deres digitale assistent, der bliver lanceret sammen med Windows Phone 8.1.


Assistenten hedder Cortana og stemmen lyder en lille smule mere realistisk end Siri. Til gengæld lover Microsoft, at Cortana kommer til at fungere mere personligt end rivalerne fra både Apple og Google.


Det sker ved at kombinere den nemme tale-adgang, man kender fra Siri med de data-baserede anbefalinger, der kommer fra Google Now. Ved at holde øje med dine vaner og kommunikation på selve telefonen, kommer Cortana med anbefalinger automatisk. Microsoft lagde vægt på, at dette kun var på telefonen og ikke øvrige tjenester.


Integrationen betyder også, at du kan knytte f.eks. påmindelser til bestemte personer, så du bliver mindet om en given ting, hvis personen ringer eller SMS?er.


En anden interessant ting ved Cortana er muligheden for at rydde op i, hvad den fortæller dig om. Der er forskellige kategorier lige fra nyheder til kalender-påmindelser, som man kan indstille, så man ikke overlader sorteringen af disse til tjenestens intelligens ? som f.eks. er måden, Google gør det på.


Microsoft har planer om at udvide til flere sprog, men lige nu kører Cortana på engelsk og kun i USA. Det er fordi, den er i beta, indtil den centrale, cloud-baserede Cortana-service har fået tilstrækkelig træning og fungerer bedst muligt, inden den slippes løs til resten af verden. Og man skal også vente på Windows Phone 8.1, hvis man gerne vil bruge den.

Annonce:
Forrige artikelBeoPlay A9 – nu i det nye sort
Næste artikelNokias nye flagskib er landet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.