Forside Indhold og distribution Film

U.S. streaming-tjeneste i krig mod internationale brugere
Afvist. HULU dumper internationale brugere. Screenshot: recordere.dk 


Afvist. Den amerikanske streaming-tjeneste HULU er gået i krig mod internationale brugere, og blokerer nu for populære VPN-tjenester.


En del af trafikken på amerikanske streaming-tjenester som HULU, Netflix, Amazon m.fl. kommer i dag fra internationale brugere, og nu er HULU gået i krig mod den trafik.


Måden de amerikanske streaming-tjenester ofte tilgås på, er at benytte en af de mange VPN-tjenester på nettet, til at snyde udbyderen til at tro at man opholder sig i USA.


Ved VPN sendes net-trafikken igennem en VPN-server, der udskrifter ens IP-adresse. Så istedet for at tilgå streaming-tjenesten med en dansk IP-adresse så gøres det med en amerikansk, og det har hidtil betydet åben land for adgang til det amerikanske indhold.


Men ikke mere, når det drejer sig om HULU. De forsøger nu at lukke trafikken fra de udenlandske brugere, ved at blokere IP-adresserne fra kendte VPN-servere.


Så istedet for adgang til indholdet mødes et skilt som det ovenfor, hvor HULU gør opmærksom på at adgang via “et anonymt proxy-værktøj” (VPN) ikke længere er muligt.


 


Et spørgsmål om rettigheder


Når adgange til streaming-tjenester begrænses, selv for betalende abonnenter, så er det et spørgsmål om rettigheder.


Det indhold der er på en streaming-tjeneste er kun erhvervet til et enkelt land eller region. Eksempelvis kun til visning i Danmark eller kun til visning i Norden.


Når internationale brugere så omgår denne “grænsebom”, og lister sig ind af bagdøren via en VPN-tjeneste, så kan det være et brud på den kontrakt som streaming-tjenesten har med dem der ejer indholdet.


Hidtil har streaming-tjenesterne lukket øjnene for trafikken fra de internationale brugere, men nu forsøger den første af de amerikanske at blokere for den trafik.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.