Forside Nyheder

Sony har lagt OLED TV på is (rygte)
Sony 4K OLED prototype på CES 2013. Foto: recordere.dk 


Sony ser angiveligt ikke længere et marked for OLED TV, og lægger udviklingen på is. 


Sony har ikke vist nogen nye prototyper frem indenfor OLED TV, siden deres 4K-udgave på CES-udstillingen 2013. Imellemtiden har de droppet en planlagt fælles produktion med Panasonic.


Så det lå ikke lige for at Sony ville gå forest i OLED-udviklingen.


Men nu forlyder det at de kan have gået skridtet videre, og helt lagt OLED-udviklingen på is. Det skriver finansmagasinet Nikkei.


OLED TV har ellers været regnet som fremtidens display-teknologi, med dets tynde ydre, god sortgengivelse og hurtig skærmopdatering. Men efter at både Samsung og Sony ser ud til at have trukket sig fra OLED nu, ser den nære fremtid for masseproduktion aligevel ikke så lys ud.


Udfordringerne med OLED-displays er at selve produktionen har vist sig svær at gøre rentabel, i forhold til en egentlig masseproduktion. Det siges at for hver gang de producerede ét display der virkede, så kasserede de 9 andre.


Sony har derfor kigget i krystalkuglen og fundet at et massemarked for OLED TV ikke er lige om hjørnet. Istedet vil de fokusere på 4K UHD TV baseret på LCD-teknologi.


I 2013 stod Sony for 20% af verdensmarkedet for 4K TV.


 


Se også: Samsung trykker på pause-knappen for OLED TV

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.