Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Minecraft: PlayStation 3 Edition
Minecraft: PlayStation 3 EditionKonceptet Minecraft skulle efter sigende være undfanget af spiludvikleren Marcus Perssons leg med LEGO-klodser og har til dato solgt i nærheden af 30 millioner eksemplarer. Spillet er tilgængeligt på tablets, smartphones, PC og nu er også konsollerne kommet med. Spillet går i al sin enkelhed ud på at skabe alting ud af ingenting. Ved at udvinde materialer kan du fremstille ting der giver dig mulighed for at udvinde andre og bedre ting. Du kan dyrke jorden for at skaffe mad til dig selv og de dyr du evt. måtte skaffe, du kan handle med folk i landdsbyer osv. osv.. Mulighedrne er rigtig, rigtig mange! Om dagen skaffer du ressourcer og om natten producerer du ting, sover eller kæmper mod de natlige rædsler som f.eks. Creeperen (der også er genstand for udvinding af ressourcer). Der er mindre forskelle i udgivelserne på f.eks. PC og konsol, men det er mindre forskelle der ikke har den store indflydelse på selve gameplayet. Konsol-versionen har f.eks. en ny tutorial-del der ikke er på PC-versionen.


Total frihed og uendelige muligheder!?


Der er i Minecraft ikke rigtig nogen historie og der er ingen egentlige missioner – andre end dem du giver dig selv. Vil du bruge al din tid på at bygge dig et slot der ville gøre selv Kong Arthur  misundelig, så er det det du gør. Eller hvad med at lave et større landbrug med dyrehold, brønd og marker så langt øjet rækker. Eller et liv som minearbejder? Det er kun dig selv og din fantasi der sætter grænserne. Og hvis man kigger lidt på hvad nogle spillere formår at bygge så bliver grænser flyttet hele tiden (se blot på nedenstående billede).Da der ingen missioner eller historier er kan spillet ofte føles enormt(!) langsommeligt og man skal væbne sig med en god portion tålmodighed hvis man virkelig vil skabe sig et unikt og stort univers.


For børn eller voksne?


Jeg kender personligt ikke mange voksne der spiller Minecraft men der er på verdensplan rigtig mange voksne der spiller det – heriblandt bl.a. Mila Kunis og Deadmau5 (musiker, bl.a. medvirkende GTA’s soundtrack)! Derimod kender jeg rigtig mange børn der spiller og her er dommen helt klart: Superfedt spil. De børn jeg har snakket med er især glad for den spiltype der hedder Kreativ, hvor ALLE ressourcer er tilgængelige og du bare kan bygge, bygge og bygge. Uden hæmninger og uden begrænsninger. Alternativet hedder Overlevelse hvor starter et tilfældigt sted uden nogen ting overhovedet og så er det bare igang.


Tjahhh…


Enten er man til Minecraft eller også er man ikke. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om grafikken, der er bare…klodset. Det skal den da være, det er jo Minecraft, siger du måske. Og jeg er tilbøjelig til at give dig ret men det virker måske bare lidt bedre grafisk på en telefon eller tablet, men blæst op i 42″ eller større så fungerer det ikke helt for mig. Musikken….jeg tror faktisk den fik min kone til at falde i søvn i sofaen da hun sad ved siden af mig mens jeg spillede. Gameplayet kan jeg heller ikke helt forlige mig med. Det ene øjeblik er jeg ved at gå helt ned med flaget af ren og skær kedsomhed men jeg vil alligevel lige gøre den mark færdig så jeg kan så noget korn for så at kunne lokke nogle køer ind i min indhegning for så lige…og hov, så havde jeg lige spillet en time mere!


Prisen for spillet ligger pt under 200 kr. og man kan via PSN købe og downloade adskillige skins og overfladetekstur-pakker.


Når jeg nu her til sidst giver min karakter til Minecraft: PlayStation 3 Edition så vil jeg tilføje at hvis man i forvejen er glad for de tidligere udgivelser til tablet m.fl., så skal man måske tilføje 3-4 karakterpoint! Som jeg sagde så er man til det eller ej, og jeg er ej!


Karakter: 4/10


– Minecraft er ude til (udover tablets m.m.): PC, Xbox 360, Xbox One, PS3


– Udkommer også til PS4 og Vita

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.