Forside Nyheder

Video: B&O lydsystem i Aston Martin


Video: B&O fortæller om lydsystemet i en Aston Martin Vantage Roadster V12


 


Vi stødte på Bang & Olufsen i en åben Aston Martin Vantage Roadster V12, og fik en gennemgang af lydsystemet.


Det er ikke hver dag at man møder en åben Aston Martin V12 i vestjylland, men det hænder at B&O har en “til låns” i forbindelse med deres Car-Fi forretning.


Bang & Olufsen leverer lydsystemer til biler som netop Aston Martin, Mercedes AMG, BMW og Audi. Det vil sige de højttalere og forstærkere, der integrerer med “bilradioen”.


På nogle biler er det inkluderet i prisen, på andre er det ekstra tilbehør. På denne model Aston Martin Vantage Roadster V12 er det faktisk ekstra tilbehør, selvom det er en bil der på danske plader nok ville koste i omegnen af 5 mio. kroner.


Videoen kan af gode grunde ikke formidle lydoplevelsen, og netop oplevelsen af musik er jo noget der kan variere en del i biler.


Men i denne coupe-udgave af bilen, med kalechen slået ned, der var det en overraskende god oplevelse. Vi lyttede til forskellige numre med motoren kørende og åben himmel over hovedet.


En af forklaringerne på den gode lyd er B&Os brug af diskanter i forruden og en avanceret DSP-kontrol af de ialt 13 højttalere, der hver drives af sin egen individuelle ICEpower forstærker. Dette krydres med elektronikken, der dynamisk kan regulere hver højttaler og kompensere for elementer som vindstøj.


Men tjek videoen ovenfor, hvor Bang & Olufsen fortæller…

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.