Forside Nyheder

Computer består Turings test


 


Det tog 64 år, men nu er det en realitet: Turings Test er bestået.


Det legendariske computergeni Alan Turing (bill.) definerede i 1950 en tænkende maskine som en maskine, der i keyboard-samtale med rigtige mennesker kan snyde 30% af samtalepartnerne til at tro, at den er et menneske.


Det skete ved et eksperiment i the Royal Society i London, hvor computerprogrammet Eugene snød 33% af de folk, der indgik i en samtale med ?ham?. Eugene er en simulation af en 13-årig dreng, der af samme årsag har begrænset viden om og erfaring med alt der skete før 2000.


Eugene blev kørt på en supercomputer fra The University of Reading, der var i konkurrence med fire andre supercomputere. Men Eugene vandt altså ? og det skete meget passende på 60-års-dagen for Alan Turings død, 7. juni 1954.


Du kan læse mere HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.