Forside Nyheder

DR: Tid til en ny danmarkshistorie på TV


Overflodssamfundet fik nye statussymboler. Bilen blev boligens tredje rum, og i bilismens spor fulgte parcelhusfolket. Paul Hammerich lavede en danmarkshistorie i 1980’erne – nu kommer der en ny. Foto: DR (fra bånd).


 


En ny Danmarks-krønike er på vej. DR går igang med det storstilede projekt, der skal rulle over TV-skærmene i 2016.


I efteråret 2016 får danskerne et nyt bud på historien, når DR for første gang i over 30 år giver et nyt sammenhængende bud på danmarkshistorien – blandt andet i en stor TV-serie i 12 afsnit.


Den seneste store danmarkshistorie blev produceret i DR i 1983.


Siden har verdensbilledet ændret sig markant, teknologien har betydet, at arkæologer og historikere har fået ny viden, og på både tv og net er der i dag helt andre muligheder for at formidle stoffet, så det også appellerer til andre end de, der allerede er interesserede.


Den nye viden gør, at man på flere områder må omskrive dele af historien. og det vil DR med værket ‘Danmarkshistorien’ gerne formidle videre til borgerne.


 


 Ældre par ved Nyboder. Foto: DR


 


 


Danmarkshistorien fortalt på 12 timer


Hver generation bør have sin danmarkshistorie, som perspektiverer og giver indsigt. Og gør det på en måde, så det opleves interessant og relevant i samtiden.


Ambitionen er, at DR igen skal kunne levere den store fortælling om Danmark, som giver danskerne lyst til at blive klogere på både vores historie og samtid.


Projektet er under udvikling i DR Kultur, men det ligger fast, at det kommer til at være 12 udsendelser af en times varighed, som DR planlægger at sendes i løbet af 2016 og 2017.
 


 Paul Hammerich har tidligere lavet sit bud på danmarkshistorien for DR. Foto: DR (fra bånd)


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.