Forside Indhold og distribution Spil nyheder

GTA V Online


GTA V Online


Ja, GTA V har været på gaden i en rum tid og vi har allerede anmeldt det her på siden, så måske tænker du at det er da ?yesterdays news?. Men vores anmeldelse dækkede ikke online-delen da den af gode grunde ikke var helt oppe at køre lige da spillet udkom. Det må man sige at den er nu og der er sket ret så meget siden de første spillere vovede sig ind i GTA V Online. Derfor følger nu en beskrivelse af online-delen, og den vil måske i første omgang henvende sig til spillere der endnu ikke har prøvet kræfter med denne del af GTA V. Men måske kan de der allerede er på plads i universet også lære lidt ;-).


Crews

Annonce:


Lad mig sige det med det samme: Hvis du virkelig vil noget så er du nødt til at finde dig et godt og slagkraftigt crew der kan dække din ryg, hjælpe dig på missioner, hænge ud med dig på stripklubben osv.. GTA V Online er en ?dog-eat-dog?-verden og du bliver hurtigt spist hvis du render rundt alene! Heldigvis kan du på http://socialclub.rockstargames.comhurtigt finde det crew der passer dig bedst. Flere store crews er altid på udkig efter flere medlemmer og det er faktisk underholdende at sidde og læse om de forskellige. Nogle crews har et decideret klub-manifest, nogle har optagelsesprøver mens andre bare vil have det sjovt med en masse andre spillere.Flere missioner kræver min. 2 spillere (nogle endda min. 4) så det er vigtigt at have nogen der gider gennemføre missioner sammen med dig. Og vigtigst af alt så er det rart at vide at den du lige har gennemført en mission med ikke med det samme missionen er fuldført, vender sig om og giver dig en kugle i hovedet og stjæle dine surt tjente penge.


Hvis du ikke gider være en del af et crew og ikke gider dø hele tiden så kan du slå ?Passiv tilstand? til og så kan ingen skade dig ? men du kan heller skade andre. Og så bliver det hele lidt kedeligt.


What to do in Los Santos?


Der er masser af ting at tage sig til! I starten går det lidt trægt, missionerne og jobbene er små og giver ikke så meget på kistebunden. Men som du stiger i graderne bliver missionerne meget mere alsidige, omfangsrige og i den grad mere indbringende. Du introduceres gradvist for karaktererne fra singleplayer-delen og de har alle specifikke jobs til dig. Simeon sender dig rundt i byen efter forskellige biler der f.eks. skal eksporteres, Trevor har mange problemer med bikerne fra The Lost osv. osv.. Alt sammen giver dig en masse penge og XP. Der er også mere gængse multiplayer-aktiviteter som gaderæs, Team Death Match og meget, meget mere. Du kan i øvrigt selv designe spiltyper i GTA V Online. Om du vil lave et bjerg-race kun for lastbiler, et ?under the bridge?-race med helikopter, en Team Death Match; det står dig frit for. Du kan dele dem med dine venner eller hvis du har lavet noget ekstraordinært fedt, så kan din spiltype blive anerkendt (Rockstar Approved) og blive en fast del af GTA V Online.Og hvad skal jeg så bruge alle de penge jeg tjener til, tænker du måske!? Der skal i første omgang bruges en del våben på ammunition, det siger næsten sig selv. Men der i online-delen er betydeligt(!) større udvalg i tøj, tattos, modifikationer til biler og motorcykler og så kan du købe både lejligheder (som du kan invitere dine venner hjem til) og garager til dine biler. Jeg er og har altid været enormt glad for muligheden for netop den mulighed i et spil så det er et stort plus i min bog.


Rockstar har i øvrigt lovet at der meget snart bliver mulighed for ?heists? ? altså jobs der ligesom i singleplayer-delen kræver en del planlægning og præcis udførelse. Men udbyttet vil så forhåbentlig også være derefter.


DLC


Rockstar har været rigtig flittige til at komme med (gratis) udvidelser så der hele tiden er noget nyt at gå efter. Det har tidligere primært været nyt tøj, køretøjer osv., men Rockstar har lyttet rigtig meget til spillerne og f.eks. er den snart kommende mulighed for ?heists? bl.a. en reaktion på ønsker fra netop spillerne.Det holder!


I tidligere udgaver af GTA kunne jeg efter gennemførelse stadig bruge lang tid på at rende rundt og opdage, stjæle biler og hvad man nu ellers kunne få tiden til at gå med. Det gør jeg stadig men der er kommet mange flere mål, meget mere at gå efter. Man skal som sagt være forberedt på en lidt langsom start men som du stiger i den kriminelle underverden, så stiger morskaben og underholdingen i den grad også. Og så kan jeg godt lide det faktum at man skal arbejde sig op og gøre sig fortjent til de federe ting (våben, lejligheder, biler m.m.).


Jeg er også ret glad for Rockstars ?skammekrog?. Hvis en spiller konstant opfører sig som en psykopat vil det kunne ses på hans farvekode på radaren/kortet. Jo mere psykopatisk en spiller opfører sig jo større er belønningen til den der nakker ham J. Og er den helt gal med en spillers opførsel kan man rapportere ham og kommer der mange af dem på den samme spiller, så bliver han placeret i ?skammekrogen?. Er du havnet i ?skammekrogen? kan du kun få adgang til sessioner hvor andre med samme mentalitet befinder sig.


Jeg kunne blive ved med at skrive om alle de fede ting jeg synes GTA V Online indeholder men jeg holder her og vil hellere opfordre jer til at stille spørgsmål hvis der er noget I er tvivl om, ønsker klargjort eller noget I mener jeg har glemt og så skal jeg prøve at svare så godt jeg kan.


En egentlig karakter vil jeg ikke give GTA V Online men jeg vil i den grad mene at man ikke skal snyde sig selv for den underholdning der er i online-delen. Jeg har brugt rigtig, rigtig mange timer i Los Santos gader og jeg kommer til at bruge mange, mange flere!

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.