Forside Nyheder

Også talende undertekster på DR2 og DR3


Fra den 16. juni 2014 kommer der oplæste undertekster på kanalerne DR2 Syn og DR3 Syn. Screenshot: DR


 


Nu følger DR2 og DR3 efter DR1, og fra mandag tilbyder undertekster der læses op af en computer.


Mere end en halv million danskere kan ikke følge med, når der bliver talt fremmedsprog på tv, og underteksterne kommer på.


En del kan ikke se teksterne, og rigtig mange kan ikke læse i det fornødne tempo. Men nu er det muligt at få det hele med på tre af DRs kanaler, nemlig DR1, DR2 og DR3.


I maj 2012 åbnede DR1Syn, hvor et ekstra lydspor, læser underteksterne højt. Nu åbner DR2Syn og DR3Syn, og den del af befolkningen som har svært ved at se eller læse kan dermed følge med i endnu flere af DRs programmer.


Oplæste undertekster har deres eget logo [O], hvor O?et symboliserer en åben mund. Oplæsningen sker ved hjælp af en talesyntese, hvor en computergenereret kvindestemme automatisk toner frem, hver gang en undertekst optræder i et program.


 


Sådan finder du DRs synskanaler


Alle, der modtager digitalt tv, har mulighed for at tilgå DRs synskanaler.


Modtager man tv via antenne vil kanalerne være at finde på plads 99, 100 og 101. Modtager man tv på anden vis, er det afhængigt af distributøren, hvor kanalerne er placeret ? brug derfor din fjernbetjening til at søge kanalerne frem.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.