Forside Indhold og distribution Film

YouBio dropper konkurrencen med Netflix


 


YouSees streaming-tjeneste YouBio køres ud på et sidespor, og vil fortsætte på et lavere blus uden ambitioner om at slå Netflix.


Da YouBio blev lanceret for 1,5 år siden var ambitionerne høje hos YouSee.


Her var streaming-tjenesten der skulle tage kampen op mod Netflix, og målet var at få 50% af streaming-kunderne i Danmark.


Sådan kom det bekendt ikke til at gå. Netflix sidder solidt på førstepladsen blandt de kommercielle streaming-tjenester i Danmark, med 29% af de danske husstande som kunder ifølge en undersøgelse fra Wilke.


Nu kaster YouBio håndklædet i ringen, og dropper at konkurrere med Netflix. Det skriver eb.dk.


“Der er ingen tvivl om, at Netflix har fået enormt godt fat og langt flere brugere, end nogen havde forestillet sig, og vi andre må se os slået. Så kan man spørge, om vi ikke bare skulle have ladet være med at lancere YouBio for halvandet år siden, men vi anede ikke, hvad det var, vi var oppe imod dengang, og vi har lært enormt meget af at være med”, fortæller Ulf Lund, mediedirektør i TDC, til Politiken.


 


Indholdet var forkert


Det var især udbuddet,  hvor der manglede komplette udgaver af tv-serierne, som gjorde at flere kunder fravalgte YouBio, kombineret med at nyere film kostede penge at leje.


“Vi troede, at det var smart. Men det, vi har fået allermest kritik for, er, at kunderne har følt sig snydt, fordi de har troet, at de for 99 kroner om måneden fik adgang til alle de film og serier, de gerne ville se. Og når de så kom ind på tjenesten, opdagede de, at den film, de gerne ville se, faktisk kostede ekstra”, slutter Ulf Lund til Politiken.


I stedet vil TDC satse på en ny filmtjeneste under Blockbuster-navnet, hvor der kun vil være lejefilm. En tjeneste der skulle have været åbnet i indeværende kvartal, men er blevet forsinket.


YouBio fortsætter som en rendyrket streaming-tjeneste, uden filmleje, og på et lavere blus end hidtil.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.