Forside Nyheder

YouTube vil ikke betale Radiohead og Adele


Hvis man ikke er en del af de store pladeselskaber, kan man få man problemer med YouTube.


Det er blevet klart, efter at det er kommet frem, at YouTube ikke giver indie-pladeselskaber de samme vilkår som de store selskaber.


De fleste, uafhængige selskaber har nemlig valgt ikke at skrive under på de nye betingelser, som gælder for YouTube, når den nye musiktjeneste lanceres. Ifølge en udtalelse fra den internationale organisation for uafhængige pladeselskaber, Impala, er der tale om temmelige uretfærdige og urimelige vilkår. Vilkår, som de store selskaber kan presse YouTube/Google til at nedtone i en forhandlingssituation ? men som små pladeselskaber ikke har den samme vægt til at presse dem med.


Det betyder, at de uafhængige pladeselskabers artisters YouTube-kanaler ganske enkelt bliver blokeret, når tjeneste går i luften. Man vil stadig kunne finde videoer med musikkunstnerne, der er lagt op af fans, eller som er lagt op via separate kanaler som f.eks. VEVO.


Men da man skal være en del af YouTube-musiktjenesten for at få andel i de reklameindtægter, som YouTube henter ind, vil indie-navne som f.eks. Radiohead og Adele ikke blive betalt, når folk bruger deres musik ? også selvom YouTube tjener reklamepenge på fan- og VEVO-videoer.


YouTube vil også holde indie-musikerne udenfor deres copyright-algoritmer, så disse kunstnere ikke har den samme beskyttelse mod ulovligt uploadede videoer som alle andre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.