Forside Nyheder

Chromecast slår Apple TV i USA nu


 


Hele to medieafspillere sælger nu bedre end Apple TV i USA. Chromecast er den ene.


Da Chromecast udkom sidste år, der blev salget holdt til USA for de første måneder, og først her i marts 2014 nåede Googles HDMI-stick også til Danmark.


Derfor er det interessant at kigge over på den anden side af Atlanten, for at se hvordan det gik med salget.


De seneste tal stammer fra en rapport som Parker Associates har udgivet, omkring udbredelsen af streaming-enheder i USA.


Den rapport fortæller at Apple TV nu er overhalet af hele to medieafspillere til streaming. Det skriver GigaOM.


Google solgte 3,8 mio. Chromecast i USA sidste år, lige nok til at slå Roku på andenpladsen. Roku sælges officielt kun i USA, Canada, Storbritanien og Irland.


På tredjepladsen kommer Apple TV, med et salg lige omkring de 2 mio. i USA sidste år.


Apple har dog solgt mere end 20 mio. Apple TV på verdensplan til dato, hvilket fortsat gør dem til de mest udbredte medieafspillere til streaming næstefter spillekonsollerne PS3 og Xbox 360.


En anden rapport fra Parks fra juni måned fortæller at forbruget igennem Chromecast er faldende. Så selvom der sælges mange af dem, bruges de ikke i fuld omfang endnu. Men det vil givetvis ændre sig i takt med at mere og mere indhold bliver tilgængelig på Googles streaming-stick.


Læs også: Test af Google Chromecast

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.