Forside Nyheder

Fejl på DR netradio driller bl.a. Sonos-brugere


 


Danmarks Radio oplever periodiske problemer med den del af netradioen som bl.a. Sonos benytter.


I en uges tid har der kunnet opleves periodiske problemer med DR netradio, eller rettere dele af DR på nettet for netradio er i den sammenhæng flere forskellige radiokanaler, der udsendes på forskellig måde.


“Vi har haft problemer med dele af vores netradio, der bl.a. bruges til Sonos, i starten af sidste uge og her i weekenden”, fortæller Thomas Elton fra DR distribution til recordere.dk.


Periodisk så svarer de servere som leverer signalerne ikke, eller rettere melder “siden ikke fundet” når Sonos-anlæggene forsøger at tilgå netradioen. DR forsikrer dog at det intet har med belastning at gøre, det er en fejl som er opstået på serverne.


Samtidig har der også været problemer med en såkaldt “loadballancer”, der ikke har været i stand til at tage de fejlende servere ud af drift på den rigtige måde. Dermed er problemerne fortsat, selvom de servere der drillede var udpeget.


De servere der driller for tiden er dem der leverer radio til netradioer, mens radio-streamingen til mobil og computer ikke er berørt.


“Det er kun icecast/shoutcast, der typisk avendes til wifi-radioer, som har problemer”, fortæller Thomas Elton, og fortsætter:


“DR tilbyder netradio i andre formater til mobil (HSL) og PC på dr.dk (flashplayer/html5) som ikke er påvirket af fejlen”.


Danmarks Radio arbejder på at løse fejlen.


Emnet debates også i recordere.dk forum

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.