Forside Nyheder

IPad-salget bliver ved med at falde


 


Der er ingen tvivl om, at Apples største sællert er iPhone. Men det går noget værre for iPad.


Apple har netop indrapporteret regnskabstallene for tredje kvartal af deres regnskabsår, hvilket vil sige andet kvartal i kalenderåret.


Her har iPhone set en pæn stigning, især taget i betragtning, at der snart er en ny iPhone 6 på vej. Salget af telefonen er vokset 12.6%, ikke mindst på grund af, at Kinas største telefonselskab, China Mobile, er kommet ombord som iPhone-forhandler. Det er helt klart fra de såkaldte ?emerging markets?, at iPhonen henter sin vækst. Det skriver statistikportalen Statista.com.


Selv Mac-computerne har vind i sejlene med en vækst på 17%, ikke mindst fordi disse er kommet ned i pris.


Og så er der iPad. Og her går det knapt så godt. IPad-salget er faldet med 9% siden samme tid sidste år. Efter Statistas vurdering skyldes det for det første, at hel tablet-markedet ikke vokser så hurtigt som forventet. Dernæst skal årsagen findes i udbredelsen af phablets, der sætter grænser for behovet for indre tablets som f.eks. iPad mini. Desuden er phablets ? fordi de også er telefoner ? ofte subsidieret af teleoperatørerne i lande uden for EU.


Endelig er Apple ikke længere alene på markedet, som de tidligere har været, og både Android-tablets og til en vis grad Windows-tablets skubber iPad-salget tilbage.


Er det tid til at Apple giver iPad en ordentlig opfrisker? Giv lyd i kommentarsporet.


 


Udviklingen på salget af iPads. Grafik: Statista

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.