Forside Nyheder

Nu sker der noget med TDCs mobil-dækning


Arbejde på en mobilmast. Foto: TDC


 


Bornholm og Sjælland først, derefter følger andre egne af Danmark. TDC er igang med en større opgradering af 3G-mobilnettet.


TDC vil af med Edge, det lille ‘E’ på mobiltelefonerne der indikerer at telefonen kun har fat i det gamle langsomme 2G-netværk. Nu skal hele landet over på 3G/4G.


I dag er turen kommet til 1000 master på Sjælland (ca. halvdelen af øen), der skal opgraderes på 3G-dækningen (4G har de allerede). Det kaldes refarming, og dagens opgradering rammer et område der står for hele 40% af TDC?s samlede trafik.


?Når vi refarmer, skaber vi et markant bedre mobilnetværk til vores kunder. De får et sammenhængende 3G- og 4G-netværk og især en væsentlig bedre 3G-dækning”, fortæller Kim Søgård, der som strategidirektør i TDC er ansvarlig for udbygningen af TDC?s mobilnet.


Selvom det i første omgang er Bornholm og Nordsjælland, der er blevet opgraderet, kommer resten af landet ikke til at vente længe på bedre mobildækning. TDC er allerede i gang med at skifte udstyr på mobilmaster på midtsjælland og sydover. I løbet af sensommeren og efteråret kommer turen til Fyn og Jylland.


?Resten af landet kan godt glæde sig. På Bornholm har vi målt væsentlig bedre lydkvalitet. Men endnu vigtigere; det lille E på mobilens display, som ellers indikerer, at man er på 2G-nettet, det er forsvundet. Samtidig måler vi nu langt højere datahastigheder end tidligere?, siger Kim Søgård og fortsætter: 


?I løbet af det første døgn steg datatrafikken på øen med 33 pct. Det er et udtryk for, at netværket nu lever op til den efterspørgsel, der er hos vores kunder. Men det er en kraftig stigning på kort tid og det skal vi også teknisk kunne håndtere, hvis det samme sker i København og Nordsjælland.?


Opgraderingen af TDC’s mobilnet skal være afsluttet for hele landet i februar 2015. På netvaerk.tdc.dk kan man se, hvornår hvilke postnumre der opgraderes hvornår.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.