Forside Nyheder

Ny teknologi fordobler mobilens batterilevetid


En af fremtidens helt store udfordringer bliver at få batterier til at vare længere.


Det er naturligvis fordi, meget mere af den teknologi, vi bruger til daglig, er trådløs og skal køre på batterier, lige fra biler til telefoner. Der forskes derfor på livet løs i at få batterier til at vare længere på en opladning, bl.a. med støtte fra den amerikanske regering og præsident Obama.


Det er netop sådan et projekt, der lige har fået et gennembrud.


Forskere ved Stanford-universitet i Silicon Valley blandt andet bestående af den tidligere nobelpris-vindende energiminister i USA, Steven Chu, har fordoblet Li-Ion-batteriers effektivitet.


Det er sket ved at få en endnu større kontrol over lithiummet, der bruges i batterierne. Lithium er nemlig et ustabilt materiale, men forskerholdet, der er ledet af professor Yi Cui, siger at de har fået styr på at beskytte lithiummet fra ?de problemer, der har plaget det så længe.?, skriver phys.org.


Forskerne mener, at udviklingen kan fordoble smartphones? levetid på en opladning, at få el-biler til at køre meget længere. Udviklingen kan også gøre batterier billigere, hvilket vil få langtkørende el-biler ned i et prisleje, hvor flere kan være med.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.