Forside Indhold og distribution Film

Abrams, Tarantino og Nolan vil redde celluloid-film


 


Hvis man ikke skulle være klar over det, så er der masser af følelser og nostalgi i Hollywood.


Til trods for, at digitalt filmmageri vinder mere og mere indpas, så vil nogle af Hollywoods største og mest moderne instruktører stadig helst holde fast i celluloid-film. Således skriver Wall Street Journal, at J.J. Abrams, Christopher Nolan, Quentin Tarantino og Judd Apatow er gået forrest i en kampagne for at få Hollywoods store studier til at købe store mængder af gammeldaws filmstrimler ind.


Det sker blandt andet for at holde liv i Kodak, der er en af de sidste, der stadig producerer celluloid-strimler til filmbrug, hvilket så til gengæld også er en af firmaets sidste, tilbageværende indtægtskilder. Men selv dette er naturligvis truet af den digitale udvikling. Kodaks salg af råfilm er faldet 96% på otte år.


De ovenstående filminstruktører elsker at putte teknologi på lærredet, men det skal helst ske på det gamle, fysiske medie. Således er J.J. Abrams? ?Star Wars Ep. 7?-film og Christopher Nolans kommende ?Interstellar? begge lavet på strimler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.