Forside Nyheder

Arrangement: Radio-nostalgi i Den Gamle By

 


I weekenden d. 27-28. september kan der opleves ægte radio-nostalgi hos Pouls Radio i Den Gamle By i Aarhus.


Fra et snedkerbygget møbel til en app i mobiltelefonen har radioen været en del af danskernes hverdag i næsten 100 år. I weekenden 27. og 28. september fortæller Pouls Radio hele historien om radioen gennem foredrag og udstilling.


Pouls Radio er “radiobutikken” i Den Gamle By i Aarhus, og det er museets Radiolaug der står for arrangementet.Der vises en kavalkade af radioapparater frem, mens der fortælles om hvordan radioen har udviklet sig – og hvad den har været brugt til. Der vil blandt andet være mulighed for at se nærmere på krystalapparater fra 1920’erne, rørradioer fra 1950’erne og designikoner fra 1970’erne.


Kl. 13 og 15 er der et kort foredrag om udstillingen ved en af Radiolauget eksperter.
Varighed ca. 20 min.


Gæsteforedrag: Fra gnistsender til DAB – radioens teknologiske udvikling
Kl. 12 og 14 ved Poul O. Nielsen, pensioneret radiofaglærer ved Teknisk Skole i Ringsted.
Varighed: ca. 30 min.


Hør om radioens teknologiske udvikling gennem tiden fra de første trådløse sendeforsøg med gnistsender og buegenerator. Og AM-modtagerens udvikling fra krystalmodtager til lampemodtager og FM-modtagelse i mono og stereo til digital radio (DAB).


I de senere år er de danske AM-udsendelserne på kort-, mellem- og langbølge forsvundet, og spørgsmålet er nu, om FM/DAB-radiosendenettet overhovedet har en fremtid.


NB! Reservér på forhånd, så du er sikker på at få en plads.
Kontakt Den Gamle By på [email protected] eller tlf. 86 12 31 88.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.