Forside Nyheder

Samsung fortsætter nedturen


Det går stadig skidt for Samsung, viser de seneste regnskabstal. Firmaets smartphone-salg rasler ned.


Samsung er stadig verdens største producent af mobiltelefoner. Men spørgsmålet er, hvor længe det bliver ved.


I denne uge kom der tal frem fra IDC, der viser, at Samsungs markedsandel på det globale smartphone-marked er faldet fra over 32% til 25% i forhold til samme tid sidste år. Der er stadig langt ned til de 11%, som markedets nr. 2, Apple, besidder, men faldet er ret stort.


Det afspejler sig også i regnskabstallene. Kvartalsregnskabet for Samsung er netop kommet ud, og viser et fald i overskuddet på næsten en milliard dollar, eller en syvendedel af sidste års overskud. Smartphones udgør 61% af Samsung Electronics? samlede omsætning, og Wall Street Journal peger på, at det efter alt at dømme er det styrtdykkende salg af GALAXY S5, der er årsagen. Der er dog naturligvis stadig et ret pænt overskud.


Avisen peger også på, at det kan betyde et farvel til JK Shin (bill.), der med halvdårligt engelsk, men masser af koreansk entusiasme åbner Samsungs store produktpræsentationer. Det er dog også Shin, der har løftet mobildivisionen fra at udgøre en tredjedel af Samsungs samlede omsætning til de førnævnte 61%, så han bliver formentlig ikke smidt ud så let.


Samsung har dog allerede flyttet hoveddesigneren bag GALAXY S5 til en anden del af organisationen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.