Forside Nyheder

Apple lancerer ny mobil betalingstjeneste: Apple Pay


 


Apple har indgået nye aftaler med MasterCard, Visa og American Express i et forsøg på at gøre det, som Google ikke er lykkedes med, selvom de har forsøgt i flere år: At indføre en metode til at betale i butikker med sin smartphone.


Den nye tjeneste hedder Apple Pay og ser ud til at være den løsning, som adskillige andre firmaer har forsøgt sig med tidligere: Nemlig NFC-betaling, hvor man blot holder telefonen op til en betalingsterminal og bekræfter betaling på sin skærm. Det sidste sker med TouchID på en iPhone.


Man gemmer sine kreditkort i Apples Passbook-app, og kreditkortene kan tilføjes ved blot at tage et billede af kortet. Man kan dog også blot bruge det kort, man allerede har registreret på iTunes.


Apple har ? af gode grunde, de seneste lækager fra iCloud taget i betragtning- indført et system, hvor kreditkortnummeret erstattes med et dynamisk ID-nummer for hver transaktion, sådan at hverken Apple, butikkens system eller butiksekspedienten får lov at se dine kreditkortinformationer.


22.000 butikker i USA skulle allerede være ombord i ordningen, men der er endnu ikke noget nyt om resten af verden. Man kan også betale i restauranter, der benytter sig af bordbestillings-tjenesten OpenTable, samt betale via Apple Pay i den private ridesharing/taxatjeneste Uber.


Apple Pay retter også et stort slag mod PayPal, eftersom Touch ID kan bruges til at betale for varer købt online med blot et enkelt klik, i stedet for at skulle logge ind i PayPal, som vi kender det.


Den nye tjeneste starter op i USA allerede i næste måned. Apple lover, at de arbejder hårdt på at få tjenesten ud i resten af verden.


 


 

 


Se også


Forskelle på iPhone 6 og iPhone 6 Plus


Du kan få iPhone 6 i hånden d. 26/9


Apple lancerer iPhone 6 og iPhone 6 Plus


Her er Apples smartur: Apple Watch


iTunes-kunder: Seneste U2 album gratis i dag


Teknikken svigtede for Apple under event

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.