Forside Nyheder

Her er Apples smartur: Apple Watch


 


Apple Watch er Apples nye smartur.


Efter at have ansat en række topnavne fra modebranchen, var det forventet, at Apple ville levere et smartur, som selv de mest mode-bevidste fashionistaer ville gå med. Derfor er det ikke specielt besynderligt, at Apple Watch, som uret at komme til at hedde, ligner et almindeligt ur. Det følger trenden lagt an fra Motorola, LG og Asus, der alle har lavet smarture til Android Wear-platformen, der ligner almindelige ure. Samsung har gjort det samme med Tizen-platformen.


Apple har dog valgt en firkantet skærm, hvilket går lidt imod den øvrige, runde smarturs-trend lige nu. Skærmen er ligesom på Android Wear-urene en touch-skærm, der dog understøttes af urkronen, der kan bruges til at scrolle og klikke med. Du kan naturligvis tale til uret, ligesom du kan på de flestes andre smarture på markedet lige nu, Pebble undtaget.


Apple Watch markerer sig dog som væsentligt anderledes på et enkelt punkt: Den har tryk-følsom skærm. Det betyder, at den kan kende forskel på et klik og et decideret hårdt tryk. Det blev ikke forklaret nærmere, men det skulle altså være andet og mere end blot at trykke i længere eller kort tid. Det er lidt af en innovation, hvis det virkelig er lykkedes Apple at indføre dette.


 


 

Vælg selv urskiven 


Uret kommer i flere forskellige slags metalfinishes med udskiftelige remme i forskellige materialer og farver, herunder såvel læder som kunststof og metal, spredt ud på tre modeller:


Apple Watch, Apple Watch Sport og så en Apple Edition udgave i 18 karat guld.


Uret kommer også i en “herre-” og en “dame-version”, der i virkeligheden blot er to forskellige størrelser, så os mænd af mere diminutiv statur også kan vælge den mindre version. I det hele taget er selve udvalget af styles i Apple Watch-serien langt større end konkurrenternes.


Man får et overblik over apps i uret gennem en funktion, der minder lidt om Launchpad på OSX. Uret understøtter tredjeparts-apps, hvor bl.a. Facebook, Twitter og Pinterest allerede blev vist frem som eksempler.


Som med de fleste andre smarture kan man vælge mellem en række digital urskiver, og laderen til uret er en induktionslader á la MagSafe.


 


 
Galleri: Screenshot: recordere.dk


 


 


Foreslår skræddersyede SMS-svar


En ret cool funktion er, at uret kan analysere en besked i form af f.eks. en SMS, og give dig forslag til svaret, baseret på selve spørgsmålet. Du behøver altså ikke vælge fra en række forudbestemte svar eller diktere (selv om det sidste naturligvis også kan lade sig gøre), men du kan også tage i mod det skræddersyede forslag, som uret giver dig.


Som i andre smarture kan Apple Watch give dig vibrationer for at notificere dig om noget, der sker på din telefon, eller give dig instrukser, når du skal navigere. F.eks. kan uret vibrere på én måde, når du skal dreje til venstre og en anden, når du skal dreje til højre.


Uret giver dig også mulighed for at sende små tegninger lavet på urskiven til dine venner, noget Apple gjorde en hel del ud af ved pressemødet.


En mere interessant feature, der nok skal give folk en del romantiske idéer, er at Apple Watch kan måle din puls og sende pulsrytmen videre til en anden person, der så mærker rytmen som vibrationer på sit håndled. Det kan naturligvis også bruges til at tjekke, om ens bedsteforældre stadig er i live, selvom det nok er en ret trættende måde at gøre det på.


 


 
Galleri: Screenshot: recordere.dk


 


 


Sensorer


Netop sensorerne er en vigtig del af Apple Watch, eftersom vi allerede har set, at Apple vil satse på sundhed med deres Health-app i iOS8. Apple Watch har to apps, der arbejder med sensorerne om bord, og de hedder Fitness og Workout.


Hvis det lyder som om, der ikke er så meget forskel, så er Fitness-app’en dedikeret til at tracke din generelle sundhed og f.eks. kalorieforbrænding og minde dig om at stå op fra kontorstolen engang imellem. Workout er til måling af decideret træning.


Sensorerne i Apple Watch er ikke helt så udbyggede som forventet, men kan måle puls og placering i rummet via et indbygget accelerometer og din iPhones GPS-chip. Disse info kan så sendes til diverse apps i iPhone, som f.eks. Apples egen Health-app.


Apple Watch kan også bruges som walkie-talkie, hvilket mange nok skal få noget sjov ud af. Men hvad mere interessant er, at det også virker med Apple Pay, så man kan bruge det til at betale med i butikkerne, hvis man ikke vil have sin iPhone op ad lommen (se nyt om Apple Pay andetsteds på siden).


Man skal naturligvis have en iPhone for at få uret til at virke. Uret bliver tilgængeligt i starten af 2015 og kommer til at starte ved 349 dollar, eller ca. 2000 kroner før danske afgifter.


 


 
Galleri: Screenshot: recordere.dk

 

 


Se også


Forskelle på iPhone 6 og iPhone 6 Plus


Du kan få iPhone 6 i hånden d. 26/9


Apple lancerer iPhone 6 og iPhone 6 Plus


Apple lancerer ny mobil betalingstjeneste: Apple Pay


iTunes-kunder: Seneste U2 album gratis i dag


Teknikken svigtede for Apple under event

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.