Forside IFA IFA 2014

Her er Sonys iPad mini-rival


Hvis der er nogen, der tager den bløde overgang mellem tablet og smartphone alvorligt, så er det Sony.


I kølvandet på deres lancering af deres nye Xperia Z3-flagskib på smartphone-fronten, har de nu præsenteret såvel en mini- udgave af Z3?eren, som en tablet-version.


Sidstnævnte hedder Z3 Tablet Compact og er stort set bare en Xperia Z3 med en større skærm. Men bare fordi, den har en større skærm, behøver den ikke være tyk. Faktisk påstår Sony, at Z3 Tablet Compact er verdens tyndeste og letteste tablet med en tykkelse på blot 6,4 mm og en vægt på 270 gram.


Den har et Snapdragon 801-chipset om bord, med en quadcore 2,5 GHz-processor indeni, som har 3GB RAM at lege med. Den bliver suppleret med Qualcomms Adreno 330 GPU.


Sony har fornuftigt nok udnyttet den ekstra plads i tablet?en (i forhold til smartphone-versionen) til at stoppe et større batteri ind i den, sådan at de angiveligt skulle kunne holde til 13 timers uafbrudt multimedia-brug.


Ifølge Sony er den 8-tommers skærm de mest lysstærke, de nogensinde har puttet i en tablet, og den suppleres med teknologier fra Sonys BRAVIA-tv?er, såsom Live Color LED. Der sidder et 8.1-Megapixels kamera bagpå, mens selfie-kameraet er på 2,2 Megapixels.


En pudsig, men dog ret brugbar feature er, at Z3 Tablet Compact er vandtæt i en grad, hvor den kan befinde sig på halvanden meter dybt vand i op til 30 minutter uden at gå i stykker.


Den kommer på gaden i Danmark i løbet af efteråret i både 4G- og Wifi-udgaver med Android KitKat ombord. Den danske pris er ikke meldt ud endnu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.