Forside IFA IFA 2014

Panasonic er klar med sit første prosumer-kamera i 4K


Panasonic Har allerede sendt et af de mere tilgængelige semi-pro-kameraer på gaden, som optager 4K-video i fornuftig kvalitet, i form af Lumix GH4.


Men nu er de klar med et decideret prosumer-kamera, rettet mod 4K-optagelse. På IFA har firmaet præsenteret HC-X1000, der skyder 4K (både QFHD og Cinema 4k) i frame rates op til 60p/50p på superhurtige SD-kort.


Panasonic har benyttet sig af partnerskabet med Leica, og har sat et Leica Dicomar-objektiv på kameraet, der har en BSI-sensor ombord.


Objektivet kan indstilles med tre manuelle ringe og har 20X optisk zoom. Kameraet kan optage i AVCHD, MOV og MP4. Pressemeddelelsen fra Panasonic melder ikke noget om, hvorvidt der kan optages eller videresendes ukomprimeret materiale.


Der er en indbygget breakout-boks med to XLR-indgange, så man kan benytte ordentlige mikrofoner.


Skærmen er på 3,5 tommer og kan svinges ind og ud og roteres 270 grader vertikalt.


HC-X1000 kommer butikkerne i næste måned. Der er ikke meldt nogen dansk pris ud i skrivende stund, men den amerikanske pris ligger på ca, 20.000 kroner ? altså før danske afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.