Forside Baggrund

TDC: Vi føler os også bestjålet
Foto: TDC føler sig også bestjålet, og opfordrer til samarbejde. 


TDC: Vi føler os også bestjålet


Zentropa har meldt de danske teleselskaber til politiet for medvirken til tyveri. Vi har talt med TDC.


Zentropas Peter Aalbæk har meldt de danske teleselskaber til politiet for medvirken til tyveri af Zentropas produkter.


Vi kunne ikke lade være med at spørge danmarks største teleselskab TDC, om hvad de syntes om den anmeldelse.


Ib Konrad Jensen der er pressechef hos TDC fortæller til recordere.dk


“Da jeg første gang så de tal for download, som Peter Aalbæk refererer til, var jeg overbevist om, at den altid kreative Zentropa-direktør havde fundet en ny smart distributionskanal, hvor han kunne sælge sine gamle von Trier-film direkte til brugerne uden om de etablerede salgskanaler,. Altså sådan nogle, som f.eks. YouSee driver i Danmark, hvor man både betaler moms til staten og penge til rettighedshavere og producenter”.
 
“Nu kan jeg forstå, at det ikke er tilfældet, og at Zentropa føler sig bestjålet. Det gør vi faktisk også. Når tallene dækker over snyderi og piratdownload, så betyder det, at vi som kommercielle filmudbydere på nettet også er gået glip af en stor omsætning – og Zentropa og andre producenter er gået glip af de penge, vi sørger for at inddrive og betale for at få lov at udleje deres film”.
 
“Det var lige før, vi skulle overveje at gå sammen med Zentropa-direktøren om en anmeldelse, men jeg har en fornemmelse af, at det kan blive svært at finde frem til de der ca. 5,5 mio. netbrugere, der har set Nymphomaniac uden at betale for det”. 
 
“Det vil være nemmere og en langt mere holdbar løsning, hvis Peter Aalbæks og hans branchefæller sammen med os distributører fandt nogle løsninger, der ville gøre det attraktivt for netbrugerne at betale for at leje film på lovlige tjenester frem at rode med dårlige russiske oversættelser af danske film på ulovlige tjenester”.


Med den kommentar lægger TDC op til samarbejde og mere realistiske priser på leje / streaming af film. Handsken er kastet, og det skal blive spændende at følge diskussionen de næste uger og måneder.
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.