Forside Baggrund

Baggrund: Loudness War har endnu en grim side, fortæller Peter Lyngdorf


 


Peter Lyngdorf fortæller i Loudness War, del 2, om en grim sideeffekt der kan opleves endnu værre end mangel på dynamik.


Peter Lyngdorf, manden bag Hi-Fi Klubben, DALI, Lyngdorf Audio og medstifter af Steinway Lyngdorf, er en passioneret musikelsker.


Så passioneret at han, sammen med andre kræfter indenfor producent- og konsumer-delen af musik-oplevelse, har kastet sig ind i kampen for bedre musikudgivelser.


Han er ude med riven efter det der er blevet døbt Loudness War, og som handler om en kamp indenfor musikstudier, kunstnere mv. om at lyde højest i radio, på streaming ect. Så deres nummer ikke ?falder igennem? i forhold til nabonumrene i playlister mv.


Metoden til at lyde højere er at skrue på loudness, og reducere dynamikken i musikken. Det giver mindre ?headroom?, og dermed færre detaljer i musik og vokal.


Læs også: Lyngdorf og Knopfler i kamp for Loudness War


Men det er ikke kun færre detaljer der er resultatet af denne ?krig?, der er en anden sideeffekt af Loudness War som kan opleves som endnu værre end den manglende dynamik.


Loudness War ødelægger timingen i musikken.


På videoen her forklarer Lyngdorf hvorfor musikkens rytme og takt er offer nr. 2 i denne ?krig?. Et tab der – ifølge ham – er endnu værre end tabet af detaljer.


Alle musikinteresserede bør afsætte 12 minutter på at høre dette budskab. Vi giver endnu engang mikrofonen til Peter Lyngdorf?.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.