Forside Baggrund

Lyngdorf: DR Radio kan ikke gengive lyden fra en Nilfisk støvsuger


 


“Når de hos Danmarks Radio ikke engang kan gengive lyden fra en Nilfisk støvsuger i fuld dynamik, skal de ikke have lov at afspille musik fra Nordic Dynamic”.


Dette er tredje og foreløbig sidste afsnit i denne omgang – i serien om The Loudness War, der handler om en musikindustri der er kørt skævt, og nu udgiver musik i en dårligere kvalitet end nødvendigt er.


Samtidig er radioen, ført an af Danmarks Radio, blandt musik-distributionens sorte får, lyder det fra folkene bag Nordic Dynamic.


I første afsnit “Lyngdorf og Knopfler om Loudness War” fortæller Peter Lyngdorf (Lyngdorf Audio, Steinway Lyngdorf, Hi-Fi Klubben og DALI) og Mark Knopfler (Dire Straits) om hvad Loudness War egentlig er, og hvad det gør ved musikken.


I andet afsnit “Loudness War har endnu en grim side” fortæller Peter om at dette ikke kun handler om manglende dynamik, men at denne “krig” er ødelæggende for musikkens rytme også.


Her i tredje afsnit fortæller Peter om det nordiske initiativ kaldet “Nordic Dynamic”, som er et projekt der skal medvirke til at få ryddet op i musikindustrien. Et åndehul for musikerne, til at få den gode lyd tilbage, i musikudgivelserne.


Nordic Dynamic er ikke en protest-bevægelse, men mere en forening der igennem forskellige initiativer vil hjælpe til bedre musik-udgivelser og -distribution gen.


“Når de hos Danmarks Radio ikke engang kan gengive lyden fra en Nilfisk støvsuger i fuldt dynamikområde, skal de ikke have lov at afspille udgaven fra Nordic Dynamic”, provokerer Peter Lyngdorf.


Alle musikinteresserede bør afsætte 9 minutter til at høre Peter Lyngdorf gå mere i detaljer med hvad Nordic Dynamic går ud på, og hvordan de mener at netop det kan være med til at løsne op for “Loudness War”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.