Forside Nyheder

Microsoft introducerer Windows 10


 


Der kommer ingen Windows 9. Microsoft springer den version over, og kalder næste Windows for 10.


Windows 10 går et skridt tilbage til rødderne, og lægger metro-interfacet på hylden. Ihvertfald som det centrale omdrejningspunkt.


Istedet er Start-menuen tilbage, nu i en slags kombination med tiles som det kendes fra Windows Phone, metro interface mm.


  


Windows 10 skal være Microsofts operativ system til alle platforme og enheder, og vil kunne køre på det bredeste udsnit af devices til dato. Fra Surface, over Windows Phone til computere.


Det bliver én universel Windows til det hele – og én Windows butik for apps.


Alt dette regner Microsoft for et så stort skridt, at de vælger helt at springe version 9 over, og gå direkte til version 10.


 
Galleri: Windows 10


 


Et andet sigte med Windows 10, er at give brugere af Windows 7 en nem og enkel overgang. Fremfor det markante skifte i betjening og look til Windows 8, så håber Microsoft at brugere af Windows 7 med det samme vil føle sig hjemme i Windows 10.


Start-skærmen med “tiles” (metro interface) er helt væk, og erstattet af en start menu kombineret med metro-interface i under-menuerne. Som det blev vist frem på lækkede videoer tidligere på måneden.


En ny “task view” giver bedre overblik og kontrol, over hvad der kører på computeren, og der er en ny universiel søgning.


Galleriet herover er Microsofts officielle “smugkig”, mens videoerne herunder en genudsendelse (dem der lækkede tidligere på måneden).


 


 Video der viser den nye start-menu i Windows 10


 Video der viser hvordan Windows 10 arbejder med flere desktops


 Video der viser meddelelser og notifikationer i Windows 10


 Teknisk preview af Windows 10


Det tekniske preview af Windows 10 tilbyder større fleksibilitet, bedre navigation og større genkendelighed i Windows-oplevelsen, blandt andet gennem:  • Udvidet startmenu: Den velkendte startmenu er tilbage med hurtig adgang til de funktioner og dokumenter, som folk anvender mest, med blot ét klik. Man kan gøre den nye startmenu til sin egen ved at vælge hvilke favoritapplikationer, programmer og hjemmesider, den skal vise.


  • Applikationer kører i et vindue: Applikationer fra Windows Store åbner nu i samme format som programmer fra skrivebordet. Apps kan nu vises i forskellige størrelser og flyttes rundt på skærmen og de har små titelbjælker i toppen, så det bliver nemmere at udvide, minimere eller lukke applikationen med et enkelt klik. 


  • Forbedret snap-funktion: Det er nu blevet nemmere at arbejde med flere apps på samme tid med den forbedrede snap-funktion. Man kan nu have op til fire apps kørende på samme skærm i et nyt layout med fire kvadrater. Windows 10 tillader også, at andre applikationer og programmer kører sideløbende, og giver forslag til hvilke andre åbne applikationer, du kan vælge at få vist på skærmbilledet.


  • Ny Task View-knap: Værktøjslinjen har desuden fået en ny funktion, som giver brugeren ét samlet overblik over aktive apps og filer, og som giver mulighed for, at brugeren nemt kan skifte imellem dem og få adgang til andre skriveborde ved blot et klik.


  • Flere skriveborde: I stedet for at mange applikationer og dokumenter overlapper hinanden i ét skrivebordsmiljø, kan man nu nemt oprette og skifte mellem flere forskellige skriveborde afhængig af mål og projekter. Man kan eksempelvis have et skrivebord til arbejdsbrug og et andet til fritidsbrug.

 


Prøv den nye Windows 10


Prøveversionen bliver lagt ud til download onsdag d. 1/10-14 på: http://preview.windows.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.