Forside Nyheder

TDC: Nu opgrades mobildækningen på Sydsjælland


Arbejde på en mobilmast. Foto: TDC


 


I denne uge får Lolland, Falster og den sydlige del af Sjælland bedre mobildækning fra TDC.


TDC er lige nu i gang med en omfattende opgradering af mobildækningen i hele Danmark, hvor målet er at slippe af med Edge. Det lille “E” på telefonen, der indikerer at der kun er forbindelse på det langsomme 2G mobilnet.


Over 1.000 master i København og på store dele af Sjælland har allerede været igennem et stor teknologiskifte, der har givet både bedre taledækning og mulighed for højere internethastigheder over mobilnettet.


Nu er turen så kommet til Midt- og Sydsjælland samt Lolland og Falster, hvor teknikere de seneste måneder opgraderet TDC’s mobil-master i området til den nyeste 4G-teknologi.


 


Refarming på 3G


Sideløbende med opgraderingen til 4G har TDC også gjort 3G-antennerne i de samme master klar til at anvende det længere rækkende 900 MHz-frekvensbånd. I fagsprog taler man om en såkaldt refarming.


?Når vi refarmer, skaber vi et markant bedre mobilnetværk til vores kunder. De får et sammenhængende 3G- og 4G-netværk og især en væsentlig bedre 3G-dækning?, fortæller Kim Søgård, der som strategidirektør i TDC, er ansvarlig for udbygningen af TDC?s mobilnet.


Den seneste refarming har fundet sted i denne weekend på Sydsjælland, Lolland og Falster. Her har TDC opgraderet cirka 350 master, hvilket giver kunderne en langt bedre dækning og lydkvalitet på 3G.


?Resten af landet kan godt glæde sig. På Sydsjælland, Lolland og Falster har vi allerede nu målt væsentlig bedre lydkvalitet. Men endnu vigtigere; det lille E på mobilens display, som ellers indikerer, at man er på 2G-nettet, er væsentligt reduceret. Samtidig måler vi nu langt højere datahastigheder end tidligere,? forklarer Kim Søgård.


Efter opgradering af Nordsjælland og København i sommers er datatrafikken øget med 10%.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.