Forside Indhold og distribution Musik

WiMP lanceret som Tidal i USA og UK – navneskift på vej?


 


Et af de største problemer med musiktjenesten WiMP er navnet.


Den oprindelige forkortelse er for Wireless Internet Music Player. Men WiMP betyder jo – som alle med blot få engelskkundskaber vil vide – tøsedreng på engelsk.


Det er ikke ligefrem det image, man ønsker, hvis man skal konkurrere med Spotify i markeder som USA og Storbritannien. Så derfor er WiMP nu blevet lanceret i de to regioner med et andet navn: Tidal. Som i ?tidal wave? eller flodbølge. Det skal formentlig henvise til, at der virkelig er smæk på bitstrømmen i tjenesten.


Ligesom i Nordeuropa markedsføres WiMP/Tidal i USA og Storbritannien på, at tjenesten kan streame music i lossless kvalitet til mobile enheder. Således er URL?en til Tidals hjemmeside http://www.tidalhifi.com/. Tidal gør ligesom WiMP også en del ud af deres redaktionelle anbefalinger.


Den nye lancering giver naturligvis anledning til spekulationer om, hvorvidt WiMP også skifter navn i Nordeuropa, hvis navnet Tidal slår an i verdens to største musikmarkeder. Men det vil kun tiden vise.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.