Forside Nyheder

Hollywood-manager vil fjerne 20.000 sange fra YouTube


20.000 sange med nogle af de allermest populære musikkunstnere i verden kan være på vej væk fra YouTube.


Irving Azoff er formentlig den mest magtfulde manager i musikbranchen i USA, hvor han fra sin base i Los Angeles har taget sig af kunstnere lige fra John Lennon og Eagles i 70?erne til Pharrell Williams og 30 Seconds to Mars i vore dage.


Han har startet en royalty-organisation, han kalder Global Music Rights, der repræsenterer en meget stor del af de mest populære amerikanske kunstnere gennem et samarbejde med andre managere.


Og Azoff har netop via den organisation skrevet til YouTube og bedt dem fjerne 20.000 sange fra tjenesten, med kunstnere som førnævnte Lennon og Pharrell.


Til Wall Street Journal siger en talsmand fra Google, at YouTube skam har rettighederne til sangene via deres nye Music Key-musiktjeneste, men Azoff siger til samme avis, at disse rettigheder ikke dækker den måde, YouTube bruger musikken på.


Han mener også, at hvis musikerne skulle have en rimelig indtægt i forhold til, hvor meget trafik, de skaber, skulle betalingerne til dem vokse flere hundrede procent.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.