Forside Nyheder

Spil PlayStation 4 på mobilen


Sony forlænger deres Remote Play funktion til også at inkludere nyeste Xperia telefoner.


En funktion jeg personligt er voldsomt begejstret for på PS4 er Remote Play, der gør det muligt at spille PS4 spil på PlayStation Vita via wifi. Funktionen blev tidligere på måneden udvidet til også at tælle Sonys Xperia Z2 og Z3 serier.Jeg har den seneste uge leget lidt med funktionen på Xperia Z2 og Z3 compact. På begge telefoner virkede det upåklageligt. Jeg havde dog lidt bøvl i starten med at telefonerne mistede forbindelsen på routerens 2,4Ghz frekvens, men da jeg skiftede til 5Ghz har det kørt uden fnidder.


Måden Remote Play fungerer på er, at du indstallerer Sonys Remote Play app. Du kan herefter forbinde til din PS4 over Wifi og styre på skærmen. Du kan desværre ikke forbinde via 4G netværket, hvilket jo havde været praktisk når man f.eks sad væk fra hjemmet uden wifi-adgang.


Du bør endvidere forbinde din PS4 controller til telefonen, hvilket sker via bluetooth. Eneste anke omkring dette er at du skal forbinde controlleren til PS4 igen, hvis du senere vil bruge den på konsollen.  


Måden det fungerer på er som vi kender det fra Vitaen, dog med den fordel at du kan bruge den store controller som nu engang er mere præcis end vitaens analogpinde.Har du planer om at benytte telefonen til Remote Play kan vi i øvrigt anbefale, at du investerer i en holder, hvor du klikker telefonen fast på controlleren (ovenstående foto). Sony har lavet deres egen GCM 10 mount  som koster 200 kroner og jeg ved også at Nyko har udviklet et lignende produkt.


Går du med forhåbninger om at Sony slipper funktionen løs på andre mærker, ja så må vi skuffe dig. Sony har ingen planer om dette selvom det i princippet sagtens kunne lade sig gøre at køre Remote Play via f.eks iPad.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.