Forside Tests

TEST: Libratone Diva – Soundbar med AirPlay


Galleri: Libratone Diva – Soundbar fra danske Libratone

 

Annonce:

TEST: Libratone Diva – Soundbar der pynter

Dansk design og dansk lyd er i høj kurs i det meste af verden, og danske Libratone er nu klar med deres næste skud på stammen. En Soundbar med både AirPlay og Bluetooth.

Jeg husker stadig det år på IFA, hvor danske Libratone viste deres første Beat højttaler frem med USB dongle og et utraditionelt trekantet thermokande design.

Siden da er der løbet både en Live, en Lounge, en Zipp, en Loop, og nu en Diva igennem produktlinien. Væk er USB dongle. Nu er det streaming via Airplay, PlayDirect, Spotify Connect, HTC Connect, DLNA, Bluetooth 4.0 (aptX) og DLNA.

Libratone er stadig i lømmelalderen, men har alligevel formået at skabe så stor interesse at de tidligere i år blev solgt til en asiatisk investor for et trecifret mio. beløb.

 

Hvad er Libratone Diva?

Libratone Diva er en ny soundbar som både kan stå og hænge under TV’et. Udover at være højttaler for TV’et kan Libratone Diva også fungerer som streaming højttaler via trådløst netværk og Bluetooth.

Libratone Diva er som alle andre produkter fra Libratone lækker i designet og fronten er dækket af uld, der kommer i flere forskellige farver. Diva har i modsætning til den ældre Libratone Lounge et meget blødt design, med runde ender, og den virker på alle måder mindre dominerende i sit design end sin forgænger.

Under det sarte ydre finder man to 1″ 25W tweetere, to 3″ 50W mid-range højttalere samt en 5″ 75W subwoofer. Ud over den ene 5″ basenhed finder man også 2 passive basenheder der fungerer som subwoofer med et areal tilsammen svarende til en 8″ bashøjttaler. Diva har iøvrigt indbygget nogle muslingeskalle formede reflektorer til at give et bredere lydbillede, men mere om det under hvordan den lyder.

På bagsiden, der er lavet af hård plast, finder man USB indgang, som kan bruges som musikkilde fra f.eks. Smartphone og tablet, ligesom der er optisk indgang som bruges til at tilslutte TV?et til Divaen, der er også en minijack indgang, hvis nogen stadig bruger det. Desuden er der to knapper, der henholdsvis tænder/slukker trådløst netværk og Bluetooth. På forsiden finder man lydstyrke knap samt tænd/sluk til hele højttaleren, og der er gemt en IR modtager så man kan bruge TV’ets fjernbetjening til at skrue op og ned for lyden.

 

 

 

 

Hvad får man med?

Sammen med højttaleren får man et vægbeslag, samt en smart fod, hvis man vil have soundbaren stående under TV’et. Og der medfølger naturligvis et strømkabel, der kommer i vævet design.

En lille manual fortæller hvordan man kommer igang, og man kan enten sætte det trådløse netværk op via USB porten, hvor højttaleren får opsætningen fra din smartphone, eller via det indbyggede trådløse netværk, hvor man så sætter det op via en iPhone eller Android app. Har man ikke en smartphone, kan det sættes op via et web interface, som kan tilgås hvis man kender højttalerens netværksadresse.

Opsætningen tager ikke mange minutter, og så er den på det interne netværk, og klar til at fungere som både trådløs højttaler og lyd for TV’et.

I den medfølgende app, kan man vælge hvordan Diva højttaleren er placeret heller hængt op, og det er vigtigt, fordi det gør en hørbar forskel på hvordan højttaleren performer når den er sat til.

Man kan desuden fra App’en starte en oplæring af TV fjernbetjening, så man kan styre volume fra den. Det er behageligt at man ikke skal til at finde app´en frem for at skrue ned for TV’et.

 


På bagsiden finder man USB indgang, optisk indgang til TV og et minijack (foto: recordere.dk)

Mange gode forbindelser

Libratone Diva er forsynet med rigtigt mange muligheder for forbindelse. Har du en telefon med Bluetooth, kan du bruge både Bluetooth 4.0 og aptX som skulle give ekstra god lydkvalitet. Ligesom du har både Spotify Connect, HTC Connect og DLNA som alternativer til Airplay. Libratone Diva har også NFC, så du let kan forbinde din telefon eller tablet til højttaleren.

Vi testede Spotify Connect fra en iPad, og det spillede med det samme, ligesom vi testede Bluetooth fra både Windows Phone, Android og iOS. Også det virkede uden problemer. Dog syntes jeg det er lidt ærgerligt at man er nødt til at gå over til højttaleren for at tænde og slukke for bluetooth. Det er også lidt trælst at det ikke kan være både og, og ikke enten eller. Altså at både bluetooth og trådløst net er tændt samtidigt.

Det er det samme som gør sig gældende ved Optisk indgang og Airplay/Bluetooth. Streaming vinder over TV lyden.

Der kunne jeg egentlig godt tænke mig en “Vælg input”, så det var mig der var i kontrol og ikke chipsettet på højttaleren.

 

Hvordan lyder Diva’en så?

Libratone er kendt for at gøre meget ud af deres lyd, og Divaen skuffer ikke. Sammenlignet med f.eks. SONOS PlayBar får man et meget mere bredt og dynamisk lydbillede. Bassen er god uden at fylde for meget, og både mellemtone og diskant er behagelige uden at skrige.

Med app’en til Smartphone kan man vælge forskellige lydbilleder (Voicing), og selvom der er indstillinger til både easy listening, film og tale og andre, faldt jeg hele tiden tilbage til den neutrale indstilling som passede mig bedst.

Som soundbar under TV’et giver Diva en rigtig god lyd, og både musik og tale virker tydeligt. Jeg testede bl.a. Sade’s live koncert fra 2011, og der var knald på, og selvom Diva ikke understøtter HD lyd, så var det absolut i meget høj kvalitet. Og den bas der er i højttaleren kan sagtens følge med, og det er imponerende performance uden subwoofer.

Vangelis kærlighedstema fra Bladerunner, var også blødt og dejligt, men dog kunne saxefonen godt blive lidt skinger når lydstyrken kom på max.

Andreas Vollenweider’s Belladonna var fyldig og både harpe og den akustiske bas der kører i baggrunden var dybden og kontrasten mellem de forskellige instrumenter var tydelig og behagelig.

I det hele taget imponerer Libratone Diva på lyden uanset om det er elektronisk eller akustisk musik som sættes på, og jeg kunne sagtens se den opfylde musik og lydbehov i de fleste dagligstuer.

 

 

 

 

Konklusion

Jeg er vild med Libratones design og lyd, og har man brug for en rigtigt god og pæn soundbar, så går man ikke galt i byen. Og med de mange måder at forbinde sig til højttaleren, skal man være meget uheldig for ikke at have en telefon, tablet eller Mac/PC der vil kunne levere lyd til soundbaren.

Om man kan lide designet er individuelt, så der vil jeg bare sige at jeg godt kan lide det simple design, og at jeg ikke vil tøve et sekund med at hænge den op på væggen, eller stille den under mit TV.

Jeg er dog ikke glad for måden man skal vælge om man vil køre wifi eller bluetooth, og at jeg er nødt til at rejse mig op for at skifte imellem de to. Der ville det have været fedt hvis det kunne styres fra app’en. Jeg har foreslået det til Libratone, der har sendt det ønske videre til deres udviklingsafdeling.

Men Libratone Diva skuffer alligevel ikke, og har man fokus på lyd og ønsker en soundbar med trådløs funktionalitet og et skandinavisk design, så er det klart en af de løsninger man bør kigge på, når man er ude og shoppe. Prisen er høj, men det er kvaliteten også.

Libratone Diva koster 5.999,00 kr., og lander i butikkerne i disse dage.

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Lyd
Design
Brugervenlighed
Værdi for pengene
Forrige artikelNu kan du købe de udgravede E.T.-spil på eBay
Næste artikelYouSee bland-selv til familiens mobiler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.