Forside Nyheder

Her er de seneste nyheder om Sony-hack’et

 


Sony-hack-skandalen fylder en del i de amerikanske medier, og over weekenden skete der en hel masse nyt i sagen.


Fredag bekræftede FBI, at de havde beviser for, at det nordkoreanske regime stod bag hackerangrebet på Sony Pictures. Dette til trods for, at angrebet indledningsvist ikke refererede til filmen “The Interview” eller Nordkorea.


Det fik Præsident Obama til at kalde aflysningen af “The Interview” en “fejl”. I sin sidste pressekonference før årets udgang, sagde Obama at:


“Jeg ville ønske, de havde talt med mig først” om Sonys beslutning, og fortsatte: “Jeg ville have fortalt dem, at det ikke er nogen løsning at give efter på den måde”.


Siden er det blevet meldt ud fra den amerikanske regering, at de vil foretage et “proportionelt” modangreb, men at angrebet ikke ses som en krigshandling, men et meget alvorligt tilfælde af cyber-vandalisme.


Obamas udtalelser om Sonys beslutning fik Michael Lynton, Sony Pictures’ CEO, til at reagere med det samme. I et interview med CNN sagde han at Sony hverken har givet efter eller bukket under for nogen:


“Det har hele tiden været vores mål at få denne film ud til folk. Men en efter en kom biograferne til os og sagde at de ikke ville vise filmen. Så vi havde ikke andet valg end at aflyse premieren”.


Hans udtalelser har fået mange til at spekulere i, at Sony formentlig vil udgive filmen i et eller andet format alligevel.


Michael Lynton har dog udtalt omkring distribution via kabel-tv eller streaming, at “Ikke én eneste af de store video-distributører har tilbudt at distribuere filmen”.


Det er dog ikke alle biografer, der har afvist at vise filmen. Alle de store, amerikanske biografkæder har nægtet, men enkelte meget små biografer har meldt ud, at de er klar. En af dem er Game of Thrones-forfatteren George RR Martins Jean Cocteau Theatre i New Mexico.


sin blog kalder kultforfatteren tilbagetrækningen af filmen en “ufattlig kujonagtig handling” og skriver til en af filmens stjerner, Seth Rogen: “Kom til Santa Fe, Seth, vi skal nok vise filmen”.


Den Los Angeles-baserede minikæde Cinefamily har også meldt ud, at de er klar til at vise filmen. I Storbritannien har den største, uafhængige biografkæde, Prince Charles Cinemas, meldt ud, at de også er klar.


Selv George Clooney har kritiseret biografkæderne og Sony for at lade sig true af hackerne. Han startede endda en underskriftsindsamling blandt Hollywoods elite for at få Sony og biograferne til at skifte mening. Men stort set ingen ville skrive under.


Endelig fik historien også endnu en surrealistisk krølle over weekenden, da Nordkorea endnu engang nægtede at stå bag, og tilbød USA at hjælpe med at finde hackerne.


I en udmelding skriver regimet, at det vil have “vidtgående konsekvenser”, hvis USA ikke tager imod hjælpen, hvilket jo kan lyde som en trussel. Det skete samtidig med, at det statslige, nordkoreanske nyhedsbureau endnu engang prisede hackerne for at have gennemført angrebet.


USA har sagt pænt nej tak, og vil nu i stedet arbejde med de kinesiske myndigheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.