Forside Nyheder

Mobilerne afslører jeres færden i julen
 


Mobiltrafik afslører københavnernes rejsemål i julen, dog uden at indbrudstyvene kan kigge med.


TDC har kortlagt københavnernes rejsemål i julen. Dette baseret på omfattende data om, hvor mobiltelefonerne befandt sig henover julen.


Men inden du nu tænker “whoa, kan indbrudstyvene så også se det” … der ér tale om tal indhentet fra julen 2013 og de er anonymiseret.


“Tændte mobiltelefoner er konstant tilknyttet en mobilmast, og når vi anonymiserer oplysningerne – dvs. filtrerer numre og abonnementsoplysninger fra – får vi en kolossal mængde data om befolkningens bevægelsesmønstre”, fortæller direktør i TDC Operations, Kim Søgaard Kristensen, og fortsætter:


“Eksemplet viser, at det kan være et meget nyttigt værktøj til at forudse trafikmønstre eller planlægge færdslen efter f.eks. store begivenheder med mange mennesker”.


 


Mange kortere ophold


Tallene afliver i øvrigt myten op at det meste af København rejser “hjem” til Jylland i julen.


Samlet var det kun ca. 28 pct. af de ca. 1,6 mio. indbyggere i hovedstadsområdet, der opholdt sig i provinsen juleaften 2013. Halvdelen af dem holdt jul på Sjælland.


Kun ca. 10 pct. af befolkningen i hovedstadsområdet tog turen til Jylland sidste jul, med Region Midtjylland som mest populære destination.


Analysen af mobiltrafikken fortæller i øvrigt også, at det langtfra er alle, der bliver hængende i dagevis hos provinsfamilien. En tredjedel af dem, der tager fra hovedstaden ud til familien på Sjælland, tager hjem igen juleaften eller senest i løbet af dagtimerne 1. juledag.


Jyderne derimod må være indstillet på, at familien fra hovedstaden gerne bliver nogle dage, når de nu har rejst så langt. Her er der først for alvor opbrud 3. juledag.


 


 Om tallene


Trafikkortlægningen baserer sig på aktivitet i TDCs mobilnet i december 2013. Her har vi taget et snapshot af aktiviteten i hovedstadsområdet i nogle timer i dagene 15. og 16. december 2013.


Dette snapshot er herefter blevet sammenlignet med tilsvarende snapshot af aktiviteten i aftentimerne i juledagene over hele landet. Herved er det muligt at danne et billede af rejsemønstrene.


Med ?aktivitet? menes, at der er foretaget et mobilopkald eller sendt/modtaget en sms.


Der indgår data fra ca. 400.000 mobiltelefoner i analysen. I beregningerne er der taget udgangspunkt i, at der er ca. 1,6 millioner indbyggere i hovedstadsområdet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.