Forside Nyheder

Samsung vil også have en mobil betalingstjeneste 


Samsung vil ikke lade Apple stå alene med en mobil betalingstjeneste.


Den sydkoreanske elektronikgigant er i gang med at bygge etalternativ til Apple Pay, som kan køre på firmaets flagskibs-smartphones, især dem med fingeraftrykslæser.


Ifølge websitet Recode ligger Samsunglige nu i forhandlinger med LoopPay, der efterhånden har arbejdet med mobilbetalinger i butikkerne i et par år.


Visse Recordere-læsere husker måske Loop-løsningen fra denne klumme.


LoopPay har indtil videre primært beskæftiget sig med en løsning, hvor ekstra hardware I form af en smartphone-case eller et lille modul, man kan sætte i en iPhone, simulerer et magnetstribekort. Det sker ved at skabe et magnetfelt omkring smartphonen, og derefter holde telefonen op til terminalen, der således tror, der er blevet kørt et kort igennem maskinen.


Men nu, hvor chipkort, pinkode og NFC-kort er begyndt at indfindesig hos de amerikanske banker, er LoopPay også ved at indstille sig på, at magnetstribe-løsningen ikke længere er brugbar.


De har dog alligevel både erfaring og infrastruktur på plads, og det er derfor relativt nemt for dem at overgå til f.eks. NFC-betaling, hvilket de netop nu er ved at implementere.


Samsung er derfor tidligt ude for at få fingre i LoopPays nye teknologi, allerede inden de har lanceret den til deres egne kunder.


Efter sigende er der tale om en licensaftale, hvor Samsung putter Loop-teknologien ind i kommende telefoner. Men da LoopPay ikke ligefrem er en kæmpe virksomhed, er der sikkert også blevet gjort overvejelser om et opkøb.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.