Forside Nyheder

Udsigt til fred og færre retsager. Apple, Microsoft og Sony sælger fælles patenter


4000 patenter, der har ført til retsager mod Android, afhændes nu af konsortiumet som Apple, Microsoft og Sony m.fl. står bag.


Da canadiske Nortel i 2009 trådte i betalingsstandsning stod boet tilbage med tusindvis af patenter indenfor netværk, internet og telekommunikation.


Nortel var engang en af verdens største leverandører indenfor telekommunikation og netværk, og havde oparbejdet en stor portefølje af patenter.


For næsen af Google, der blev patenterne i 2011 købt af konsortiummet Rockstar som Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Blackberry og Sony stod bag.


Men nu er parternne blevet enige om at sælge patenterne videre til selskabet RPX Corp. Det skriver avisen The Wall Street Journal.


RPX Corp. har eksisteret siden 2008 som et modtræk mod såkaldte patent-trolde, der via retsager forsøger at få producenter til lommerne. RPX har omkring 200 medlemmer, der via et medlemsbegyr har adgang til alle selskabets patenter, og politiken er ikke at føre retsager.


“Fred er ved at bryde ud”, lyder det fra John Amster, adm. direktør for RPX, og han fortsætter:


“Jeg tror, at folk er begyndt at indse at licenser – fremfor retssager – er den bedste måde at gøre brug af patenter, og denne aftale er en væsentlig anerkendelse af den nye virkelighed.”


At patenterne, der bl.a. dækker områder som 4G / LTE, nu overtages af et neutralt selskab vurderes af flere som et konstruktivt skridt for hele industrien af teleprodukter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.