Forside Nyheder

Avis: 3 sælger dig telefoni via “skattely”

 

Annonce:

På trods af 1 million danske kunder, så har teleselskabet 3 aldrig betalt skat i Danmark. Der sælges via “skattely”, skriver Politiken.

Avisen Politiken bringer tirsdag d. 20/1 en artikel om teleselskabet 3, der handler om at selskabet lukrerer på en lav skat  via”skattely”.

3 har en million kunder i Danmark, skriver TV 2 / Ritzau, men milliardindtægter fra mobilforretningerne i blandt andet Østrig, Italien, Irland, Sverige og Danmark, sendes udenom skattevæsenerne i de lande.

Politiken kan fortælle at ejeren af det danske selskab, Hongkong-selskabet Hutchison Whampoa, med Hongkongs rigeste mand Li Ka-shing blandt de dominerende, benytter Luxembourg som en form for skattely.

Selskabet i Luxembourg, der ejer 3 i Danmark, havde i 2013 en fortjeneste på kr. 2,1 mia., men slap i kraft af sin særaftale med Luxembourg, med at betale 5,2% i skat. Aftalen giver udgifter på 1/64 procent – altså 0,0156% – af renteindtægterne.

Skatteaftalen er en blandt 548 hidtil hemmeligholdte skatteaftaler fra Luxembourg, som Politiken . sammen med 30 andre internationale medier – er kommet i besiddelse af, efter en læk hos revisionsfirmaet PwC i Luxembourg.

Hverken 3, revisionsfirmaet PwC, eller skattemyndighederne i Luxembourg, har ønsket at kommentere på de gunstige skatteaftaler overfor avisen.

 

20. januar 2015. Svar fra 3:

3 overholder dansk skattelovgivning

Teleselskabet 3, som siden 2005 har investeret mere end fem milliarder kroner i et landsdækkende mobilnetværk, overholder de gældende skatteregler i Danmark. Selskabet har de sidste fem år genereret et regnskabsmæssigt overskud på omkring 1,5 mia. kroner og har endnu ikke haft betalbar selskabsskat. Det skyldes, at selskabets massive investeringer har drevet underskud i selskabets første leveår. Disse akkumulerede underskud har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor selskabet har oplevet et overskud på driften. Selskabets skattepligtige indkomst er hermed reduceret betydeligt – og selskabet har derfor endnu ikke genereret et samlet skattemæssigt overskud. SKAT afsluttede i 2010 et transfer pricing review i 3, som ikke gav anledning til en ændring i praksis i forbindelse med 3’s samhandel med grupperelaterede virksomheder.

De sidste fem år har teleselskabet 3 genereret et regnskabsmæssigt overskud på omkring 1,5 mia. kr. og har endnu ikke haft betalbar selskabsskat. Det skyldes, at selskabet på trods af regnskabsmæssigt overskud endnu ikke har haft en positiv skattepligtig indkomst i henhold til gældende lovgivning på området.

Siden etableringen af 3 tilbage i 2003 har selskabet foretaget massive investeringer i infrastruktur i Danmark i form af et landsdækkende 3G og 4G-netværk. Investeringerne har været i størrelsesordenen fem milliarder kroner og ud over netværk har selskabet gennem årene investeret massivt i markedsføring, medarbejdere og butikker m.m. Sammenlagt drev dette de meget store underskud, som prægede selskabet i de første leveår. Disse underskud har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor selskabet har oplevet et overskud på driften.

Således har selskabet på trods af stigende regnskabsmæssig indtjening endnu ikke genereret et skattemæssigt overskud og har derfor heller ikke skulle afregne selskabsskat til staten.

SKAT afsluttede i 2010 et transfer pricing review hos 3. Her blev 3’s finansieringsstruktur, låneaftaler og intern afregning gennemgået. Dette review gav ikke anledning til, at 3 skal ændre praksis i samhandlen med grupperelaterede virksomheder.

I forbindelse med, at 3 i Danmark og Sverige i november 2014 indfriede banklån for i alt 7,5 mia. SEK, erstattedes disse med shareholder loans, der ligeledes indgås på markedsvilkår.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.