Forside Nyheder

Denne hit-film er udelukkende skudt på iPhone 5S

En af de film, der har fået mest opmærksomhed på Sundance-filmfestivalen, der løber af stabelen i disse dage, har været billig af lave.

Filmen ‘Tangerine’, der er en historie, der foregår i transvestit-prostitutionsmiljøet i omkring Santa Monica Boulevard i Los Angeles. Når man kører igennem Hollywood-delen af denne lange boulevard, kan man ofte få øje på lidt for høje og maskuline kvinder, der trækker på gaden. Og denne films historie foregår i dette miljø, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt.

Ifølge den omtale, filmen har fået, er den også bemærkelsesværdig, og har fået en del opmærksomhed, fordi filmens historie er sjov, varm og gribende.

Men for os teknologi-interesserede er det et andet aspekt af filmen, der gør den bemærkelsesværdig. Filmen er nemlig udelukkende skudt på iPhone 5S. Og ikke med en eller anden ekstern kameradevice ? nej, det var sensoren i iPhone 5S, der blev brugt, sammen med betalings-app’en Filmic.

Dog blev der brugt anamorfe linser, der gjorde det muligt at få billedet blæst op i en størrelse, der passer til et biograflærred. Dernæst blev der også anvendt et Steadicam-setup, for det er iPhonens formfaktor, der ofte gør iPhone-videoer ustabile at se på ? den er simpelthen svær at holde stille.

Filmselskabet Magnolia har købt filmen til distribution.

Du kan læse mere om filmen her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.