Forside Nyheder

Godt nyt, vi får færre spam-mails


Antallet af spam mails I 2014 (TDC A/S)

 

Annonce:

 

 

TDC er klar med en årsopgørelse over trusselsbilledet mod danske internetkunder, og der er godt nyt.

 

7.502.280.633 spam-mails. Så mange emails med spam-indhold bremsede TDC for deres kunder i 2014.

 

Selvom det er et højt tal, så er det godt nyt: Det er nemlig færre end tidligere, og det har været faldende siden marts sidste år.

 

I årets første kvartal blev hver enkelt TDC-kunde i gennemsnit forskånet for mere end 26 spam-mails hver eneste dag. I det sidste kvartal af 2014 lå gennemsnittet på lige knap 20 daglige spam-mails per kunde.

 

“Men vi må ikke glemme, at ligesom alt anden teknologi er i konstant udvikling, sidder der også nogle bagmænd og opfinder nye kreative måder til at spamme almindelige internet-kunder”, fortæller TDC?s tekniske sikkerhedschef, Lars Højberg med henvisning til, at spam-bagmænd hele tiden finder nye måder at udforme spammails på, for at bevæge sig under radaren.

 

Desuden inficerer bagmændene løbende intetanende brugeres computere for at etablere såkaldte botnets, der så uden ejerens viden kan misbruges til at udsende spam fra.

 

“Normalt kan den daglige mængde af spam være meget varierende. Vi kan se ganske tydeligt, at hver gang der bliver lukket ned for et botnet på internettet, så falder mængden af spam drastisk. Det varer dog kun ved, indtil det lykkes bagmænd at inficere nye computere og oprette nye botnets,” slutter Lars Højberg.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.