Forside CES CES 2015

Lyngdorfs nye power-amp har digital indgangFoto: recordere.dk


En af den danske hifi-industris stoltheder, Lyngdorf, var naturligvis også til stede på CES.


Her viste de deres integrerede TDAI 2170-forstærker frem, som mange allerede har rost, efter den blev lanceret i 2014.


Men som en ren CES-nyhed havde de taget en ny effektforstærker med.


Det, der gør den speciel, er at den hart digitale indgange i form af optisk og S/PDIF. ?Det er ret sjældent, man ser den slags?, fortæller Claus Glæsner fra teamet, der repræsenterer Lyngdorf på CES i Las Vegas, ?normalt har effektforstærkere i denne klasse kun analoge indgange?.


Det gør det ikke bare muligt at sende digitale signaler direkte fra de mange forskellige slags musikkilder, der arbejdes med i dag, men det skaber også en mulighed for udvidet kontrol. Fordi effekttrinnet er digitalt styret, og modtager en datastrøm fra f.eks. en processorenhed eller en anden type digital kilde, kontrolleres strømmen i effektforstærkeren sammen med outputtet fra den digitale kilde. Og dermed flyttes hele lydprocesseringen i stedet for at effektforstærkeren blot fodres med mindre lyd.


Det betyder naturligvis også, at der sidder en DAC i power-amp?en, hvilket gør den til en ganske anderledes effektforstærker. Men Lyngdorf-folkene bedyrer, at det faktisk er en fordel, fordi de således har kontrol med, hvordan DAC?en spiller sammen med effekttrinnet og den fulde digitale proces.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.