Forside Nyheder

Politiet i ny aktion mod tv-pirater


 


Denne gang er det en formodet pirattv-ring på Sydsjælland der fik besøg af politiet.


Endnu en ring af pirat-tv har fået besøg af politiet, denne gang på Sydsjælland. Det skete på baggrund af en anmeldelse fra Stop Nordic Content Protection, der repræsenterer bla. Canal Digital og Viasat.


Politiet ransagede 13 adresser, og 12 af dem havde ulovligt krypteringsudstyr, det såkaldte “card sharing” der kan benyttes til adgang til betalingskanaler på TV. Det skriver MediaWatch


“Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV”, udtaler Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.


En mand fra Lolland menes at være bagmanden, der distribuerede koder til de øvrige adresser. Han er nu anholdt og sigtelsen lyder på overtrædelse af straffelovens paragraf, om særlige grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.


Strafferammen for card sharing er op til 1½ års fængsel, der i særligt grove tilfælde kan stige til 6 års fængsel.


Brugere af pirat-tv risikerer bøder på mellem 10-20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse, fra hver af de berørte TV-distributører.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.