Forside Nyheder

Telenor sætter turbo på 4G i udvalgte egne


 


Sønderjyske og fynske Telenor-kunder i områder med 4G-dækning kan nu glæde sig over højere hastigheder på mobilt internet.


?4G-motorvejen? er blevet bredere i Sønderjylland og på Fyn, for kunder hos Telenor.


?Kunder med smartphones og tablet pc?er bruger mere og mere mobildata, især til streaming af film og tv. Når dataforbruget stiger, er vi nødt til løbende at udvide kapaciteten i netværket for fortsat at kunne levere gode datahastigheder”, fortæller Kim Krogh Andersen, netværksdirektør i Telenor og fortsætter:


“Her og nu vil mange af vores kunder i Sønderjylland og på Fyn opleve, at datahastigheden på 4G-nettet stiger, nogle steder til det dobbelte?.


De højere hastigheder er opnået ved at fordoble båndbredden (det såkaldte spektrum) fra 10 MHz til 20 MHz på de mange 4G-master, der kører på 1800 MHz-frekvensen.


For Telenors mobilkunder betyder det, at der er blevet mere plads på ?4G-motorvejen?. Kunder i Sønderjylland og på Fyn vil derfor opleve højere datahastigheder, hvis de er i et 4G-dækningsområde og har en smartphone eller tablet pc, der kan gå på 4G-nettet.


Der vil bl.a. kunne opleves bedre 4G i: Sønderborg, Aabenraa, Rødekro, Tønder, Middelfart, Strib, Nørre Aaby, Bogense, Odense, Munkebo, Kerteminde, Ringe, Nyborg, Svendborg, Taasinge samt store dele af Langeland og Ærø.


 Om Telenors mobilnet


Telenor har flest mobilmaster i Danmark (4.150). Det er 20% flere end det selskab, der har næstflest. Masterne dækker både 2G, 3G og 4G/LTE.


Telenor lavede cirka 500 dækningsforbedringer over hele landet i 2014:  • 400 eksisterende 3G-master fik tilføjet 4G for at sikre høje hastigheder på mobilt internet til en lang række mindre byer.
  • 85 eksisterende 2G-master fik tilføjet 3G, hvilket skaber langt bedre internetoplevelser på smartphones og tablet pc?er i de områder, hvor masterne står.
  • Telenor opførte cirka 20 helt nybyggede master for at sikre bedre tale- og datadækning lokalt.

Telenor fortsætter med at udbygge og forbedre mobilnetværket i 2015. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.