Forside Nyheder

Motorola fordobler smartphone-salget

Hvis man troede, det legendariske smartphone-brand Motorola var færdigt, kan man godt tro om igen.

Motorola, der opfandt den håndholdte mobiltelefon helt tilbage i 1973, blev efter flere års haltende salg solgt til Google, der efter at have sikret sig alle Motorola-patenterne, solgte navnet og firmaet videre til Lenovo.

Sidstnævnte kom for alvor på alle læber, da det lykkedes dem at revitalisere ThinkPad-brandet, som de havde købt af IBM. Derfor var der mange, der var spændte på, om de kunne gøre det igen med Motorola.

Det ser det nu ud til, at de kunne. I forhold til et år siden har Motorola solgt 118% flere smartphones, altså mere end en fordobling af salget. Stigningen begyndte allerede før, Lenovo officielt havde overtaget Motorola, men de fleste begyndte nok at tro på Motorola-telefonerne igen, da de hørte, at Lenovo ville overtage.

Det ekstra salg har nu placeret Lenovo på en tredjeplads bag Samsung og Apple på listen over store smartphone-producenter (dog ikke baseret på salg af Motorola-smartphones alene).

Dertil kommer, at Motorola-telefonerne endnu ikke er kommet til salg i Lenovos hjemland, Kina, der som bekendt er et temmelig stort smartphone-marked. Det vil dog formentlig ske i år, meddeler Lenovo.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.