Forside Nyheder

Aftale på plads om bedre mobil og internet i togene

-

12236-Image45

 

Annonce:

Aftalen om bedre internet og bedre mobildækning i togene er nu på plads. Med i aftalen er teleselskaberne, DSB, Arriva og Banedanmark

De fire teleselskaber (TDC, Telia, Telenor og 3) har sammen med DSB, Arriva og Banedanmark nu underskrevet en samarbejdsaftale om bedre internet i togene.

Ikke kun bedre tog-internet. Men bedre mobildækning inde i togene.

Det er målet at forbedre signalet til både tale og data i toget med mobilforstærkere eller anden tilsvarende teknologi, da mobilsignalerne har svært ved at trænge igennem togvognenes metalkonstruktion.

“Der er stadig mange ting, der skal afklares nærmere, før vi er i mål. Men vi er glade for opbakningen til det fælles samarbejde for at skabe bedre mobil- og internetdækning i tog”, fortæller Søren Stahlfest Møller, økonomidirektør i Banedanmark.

Banedanmarks mastenetværk langs banelinjen opgraderes og stilles til rådighed for teleoperatørerne, for nyt teleudstyr tæt på togene. Derudover opsættes mobilforstærkere inde i togene.

Dertil kommer WiFi på banegårdene.

Hele projektet ventes at vare 2-3 år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.