Forside Nyheder

Apple Watch er præsenteret, her er flere detaljer

-

 

Ved Apples store forårs-presseevent fik vi langt om længe de sidste detaljer omkring Apple Watch på plads.

Nu ved vi for eksempel, at du kan tilføje detaljer som verdensur og kalenderinformationer til skærmen, uanset, hvilken urskive, du har valgt.

Glances er Apples svar på Cards i Android Wear. Ved at swipe op fra bunden kan man se forskellige informationer, lige fra puls til kalenderinfo og notifikationer.

Og som Tim Cook udtrykte det, har Apple Watch en feature, som han har ventet på, siden han var 4 år gammel: Du kan modtage opkald og ringe på Apple Watch. På samme måde som på andre smarture, kan du diktere sms?er ved at tale direkte til uret. Det betyder formentlig også, at det kan ske på dansk, om ikke andet når Siri kommer på dansk i år.

Sideknappen få vennerne frem på skærmen, og du kan så connecte til andres Apple Watch-ure og via ?Digital Touch? enten tegne på en andens ur, sende dit hjerteslag eller bare prøve at få en andens opmærksomhed ved at få personens Apple Watch til at vibrere med Taptic-teknologien.

 

 

Sundhed

Men Apple Watch har et stort fokus på sundhed.

Uret tracker konstant og hele tiden dine aktiviteter og minder dig om, når du har siddet ned for længe. Du kan hele tiden se dine info desangående på uret via tre striber. Uret sender dig en rapport hver dag med et overblik over dine aktiviteter og anbefalinger til dagen efter.

Tim Cook fortalte også om, hvordan man styre musikafspilning, snakke med Siri eller se billeder fra ens iPhone eller iPad på uret. Som de fleste andre smarture kan Apple Watch også sende remindere som notifikationer. Notifikationer kan sendes fra apps af stort set alle slags.

Og så er der naturligvis Apple Pay, der kan klares fra uret i stedet for ens iPhone. Der skal ikke verificeres med fingeraftrykslæseren som på iPhone. Apple nævnte ikke ved eventen, hvilke sikkerhedshensyn, der i stedet er sat ind.

 


Apple Watch kontrol app til iPhone

 

WiFi indbygget

Der er allerede en hel del apps klar til uret ved launch lige fra Uber over Shazam til Instagram.

En smart ting ved Apple Watch, som ikke er så udbredt i andre smarture, er at uret har WiFi ombord, så den kan logge på dit lokale netværk i hjemmet. Hvis din telefon ligger et andet sted i huset, udenfor Bluetooth-rækkevidde, kan du altså stadig bruge uret. Det gælder formentlig også i situationer, hvor man ikke kan bruge mobiltelefoni, f.eks. i fly.

Det hele styres fra Apple Watch-app?en, der fungerer som kontrol-app såvel som app-butik. Den kommer med iOS 8.2, der samtidig er blevet lanceret i dag.

De vigtigste detaljer om uret kom dog også frem. Batterilevetiden er landet på 18 timer, hvilket ifølge Tim Cook er nok til de fleste. Vi ved dog endnu ikke, om det er med konstant brug eller hvor en del af tiden er med den low-power-tilstand, vi har hørt om, hvor uret kun viser urskiven.

Uret lader med en magnetskive, der klikker sig fast på urets bagside.

 


Lader klikkes bag på og holdes fast af magneter

 

 


Galleri: Urets udseende kan varieres. Her er 22 forskellige.

 


Galleri: Apple Watch har mange apps og muligheder. Screenshot: recordere.dk

 

Se også: Danmark snydes for Apple Watch i første omgang 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.