Forside Nyheder

Google bekræfter mobilbetaling og telefonselskab

-

I efterhånden lang tid har der været vedholdende rygter om, at Google ville lave deres eget teleselskab.

Samtidig har vi hørt om en relancering af deres mobile betalingssystem, der er bundet op på Google Wallet. Begge dele er nu bekræftet.

For at tage det sidste først, så har Google nu på MWC annonceret Android Pay, der er det nye fundament for deres mobilbetalings-tjeneste. Android Pay skal både kunne bruges som betaling i tredjeparts-apps og online-markedspladser såsom Google Play Store, og i forbindelse med betaling i fysiske butikker.

Det sidste skal tilsyneladende stadig ske gennem Google Wallet, der er blevet noget stærkere, siden Google overtog Softcard, den (tidligere) tredje store spiller på mobilbetalingsmarkedet i USA.

Google bekræftede også, at de er i gang med et MVNO-initiativ. MVNO står for Mobile Virtual Network Operator og er det tekniske udtryk for den slags teleselskaber, der blot ?lejer sig ind? på de store selskabers mobilnetværk.

Firmaet holder dog stadig kortene tæt til kroppen og vil for eksempel ikke ud med, om deres nye teleselskab bliver åbnet for offentligheden. Det kan muligvis blot blive en tjeneste, man får sammen med den produkt, f.eks. en Nexus-telefon eller ?tablet, eller et abonnement på de fibernetværk, Google lige nu ruller ud i USA.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.