Forside Nyheder

Samsung lancerer mobilbetalingssystem

-

Der sker virkelig noget på mobilbetalings-fronten lige nu.

Som de fleste nok havde ventet, satte lanceringen af Apple Pay skub i en række andre initiativer. Således har Google genoplivet sin Google Wallet-tjeneste ved at overtage Softcard (tidligere ISIS), der er de amerikanske teleselskabers betalingsløsning for smartphones.

Og så er der Apples største konkurrent på smartphone-området, Samsung. Firmaet har netop lanceret deres to nye topmodeller på MWC. Men samtidig lancerede de også Samsung Pay ? en direkte udfordrer til Apple Pay.

Samsung Pay er tydeligvis resultatet af Samsungs nylige opkøb af LoopPay, en amerikansk mobilbetalings-startup, der specialiserer sig i at efterligne magnetstribe-kort.

Således kunne Samsung annoncere, at Samsung Pay vil kunne bruges på 90% af kreditkortterminaler ? i USA, vel at mærke. For amerikanerne er nemlig kun langsomt ved at gå over til chipkort og pinkoder. Ellers foregår alt med gammeldags magnetstribe-kreditkort.

LoopPay-teknologien (som du kan læse en Recordere-test af HER) danner et magnetfelt omkring smartphonen, der får terminalen til at tro, at der er blevet kørt et kort igennem. Det virker selvsagt ikke med chipkort, og derfor har Samsung Pay en stor udfordring: Det vil formentlig kun være et år eller to, denne teknologi vil kunne leve, medmindre Samsung finder en løsning, der også understøtter chipkort.

Eller også forventer Samsung, at NFC-terminaler bliver så udbredte i den samme periode, at Samsung Pays NFC-funktion blot ender med at tage over. Og Samsung Pay kommer næppe til Europa lige foreløbig af samme årsag.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.