Forside Nyheder

Samsung talte usandt omkring sikkerhed på lydoptagelser i TV

-

 

Samsung talte ikke sandt, da de forsikrede at deres nyere TV krypterede de lydoptagelser der sendes til USA.

Tidligere på måneden måtte Samsung ud og forklare offentligheden, hvorfor deres TV sender de private lydoptagelser fra hjemmet til en tredjeparts underleverandør. Se: Samsung TV er med på en lytter.

Det handler om stemmesøgningen i nyere Samsung Smart TV, hvor de lydoptagelser der foretages sendes til bearbejdning i USA, hos firmaet Nuance.

I den forbindelse forsikrede Samsung at andre ikke kan lytte med, men det skulle vise sig ikke at holde vand.

For den engelske sikkerhedsekspert, David Lodge fra britiske Pen Test Partners, afslørede at i hvert fald Samsung TV model ES800x ikke krypterede noget i forbindelse med dataindsamlingen og videresendelsen.

 

Samsung ændrede forklaring

Det fik Samsung til at ændre forklaring. Nu lød det at det kun var de nyere TV der havde sikkerhed indbygget, mens ældre modeller ville få en senere software-opdatering.

“Samsung tager forbrugernes privatliv meget alvorligt, og der bliver taget højde for dette i designet af vores produkter”, fortæller Samsung nu i et svar på vores henvendelse, og fortsætter:

“Vores nyeste modeller af Smart TV er udstyret med datakryptering, og til ældre modeller vil der snart kunne downloades en softwareopdatering”.

Herefter valgte Samsung at lægge et røgslør ud over sagen. De ønskede ikke at oplyse hvilke modeller/årgange der ikke er sikret mod aflytning.

 

Samsung talte usandt

Men heller ikke den forklaring skulle vise sig at holde vand.

Den engelske sikkerhedsekspert gik ud og købte et nyt Samsung TV, model UE55HU7500, og gik i gang med at teste på det.

Resultatet viste at heller ikke den model, der er den seneste på markedet indtil 2015-modellerne udkommer, indeholder nogen form for sikkerhed i forhold til stemmesøgningen.

Så måske var der en god grund til at Samsung ikke ville oplyse hvilke modeller/årgange der ikke var sikret mod aflytning, når nu den påståede sikkerhed heller ikke er at finde i en af de seneste modeller.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.